283
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

283
Sollicitatie formulier

Watersnijden in Rotterdam en omgeving

Op zoek naar een specialist op het gebied van watersnijden in Rotterdam en omgeving? Dan zit je hier aan het juiste adres! Voscon is namelijk het grootste metaalbewerkingsbedrijf van Vlaardingen en omstreken. Met ontwerp, productie, montage en onderhoud onder één dak is Voscon een allround constructiebedrijf dat gespecialiseerd is in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, buitentrappen en productmodificaties voor bedrijven in de industriële sector.

Specialist in metaalbewerking

Sinds de oprichting van Voscon in 1984 hebben wij een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee we gespecialiseerd zijn in het bewerken van metaalproducten. Verspanen en plaatwerken is voor ons dus geen enkel probleem.

Verspanen is een algemene benaming voor het bewerken van (metalen) materiaal. Door een product te verspanen wordt het basisproduct kleiner en verandert daarmee definitief van vorm. Dit kan zowel handmatig als machinaal worden gedaan. Na verspanen is het product dus ook altijd lichter in massa.

Wat is watersnijden?

Watersnijden of waterstraalsnijden, is een voorbeeld van zo’n verspanende metaalbewerking. Maar wat is watersnijden precies? De naam zegt het eigenlijk al, bij watersnijden wordt er in het plaatmateriaal gesneden door middel van water. Hiervoor maken wij gebruik van een speciale watersnijmachine.

Het water wordt met een druk van circa 3800 bar door een spuitkop gespoten. Dit is een snelheid van meer dan twee keer de geluidssnelheid. Voor de zwaardere metalen zoals staal kan deze ook nog gecombineerd wordt met een abrasief (schuurmiddel). Deze is zo krachtig, dat vrijwel elk materiaal ermee gesneden kan worden. Materialen die bewerkt kunnen worden door middel van watersnijden zijn onder andere staal, aluminium, RVS en titanium.

De voordelen van watersnijden

Watersnijden kent meerdere voordelen, waaronder het feit dat het geschikt is voor vrijwel ieder materiaal en een extreem hoge precisie heeft. We hebben ze ook nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Geschikt voor vrijwel ieder materiaal. Met toevoeging van een abrasief zelfs voor de zwaardere metalen. Ook geschikt voor complexe vormen
  • Snijden met een extreem hoge precisie en constante kwaliteit
  • Het is een koud proces. Dat betekend dat er geen risico is op smelten, scheuren, verharden of vervormen van het materiaal
  • Milieuvriendelijk en veilig omdat er geen hitte, giftige dampen en stof vrijkomen bij dit proces

 

Onze werkplaats in Vlaardingen

Sinds de oprichting van Voscon in 1984 hebben wij een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee we gespecialiseerd zijn in het bewerken van metaalproducten. Dankzij onze zeer ruime werkplaats met een werkoppervlakte van 4000 m² en het buitenterrein van 2000 m², hebben wij meer dan voldoende ruimte voor de meest uiteenlopende projecten en constructies.

Veiligheid & kwaliteit

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit wijst mede ook uit de certificaten van Voscon VBS B.V.

  • ISO-9001:2015
  • VCA**
  • CE EN-1090 EXC-3
  • ISO 3834-2

 

Meer weten over watersnijden en metaalbewerking?

Wil je graag weten wat Voscon voor jou kan betekenen of het gebied van metaal bewerken? Neem dan gerust contact met ons op voor passend advies of kom langs bij ons bezoekadres in Vlaardingen – in de omgeving van Rotterdam.

Veiligheid & kwaliteit

Offerte aanvragen