Offerte aanvragen

Staalconstructies uitbesteden? Voscon voor al jouw staalconstructies!

Wie is Voscon staalconstructies?

Staalconstructies uitbesteden? Dan is Voscon jouw specialist in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, buitentrappen en productmodificaties voor bedrijven in de industriële sector. Sinds 1984 maken wij staalconstructies in ons indrukwekkend machinepark waarmee wij gespecialiseerd zijn in het bewerken van staalproducten. Verspanen en plaatwerken is voor als specialist geen probleem. Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’

Dus jij hebt een staal project? Groot of klein, enkelstuks of in series? Dan staan onze 65 collega’s van de afdeling staalconstructies voor je klaar. Zij helpen je graag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van jouw staal project.

Wie is Voscon staalconstructies?

Wat doet Voscon staalconstructies?

Wij hebben 65 mannen en vrouwen in dienst die kunnen werken aan jouw staal project. Zij zorgen ervoor dat die zo goed mogelijk verloopt. Zo hebben wij als bedrijf in staalconstructies alles onder één dak. Zo zorgen onze collega’s ervoor dat jij naast minder tijd ook minder stress zal ervaren. Zo heb je maar één partij nodig voor jouw staal project.

Onderhoudsservice

Als het werk moet worden gestopt omdat staalconstructies, installaties of machines niet meer goed functioneren, dan kan dit veel geld en tijd kosten. Daarom is het belangrijk dat er goed onderhoud wordt gepleegd, en dat er regelmatig controles zijn. Voorkomen is beter dan genezen. 

Wij hebben daarom verschillende onderhoudscontracten die voor preventief onderhoud zorgen. Zo kunnen wij zien waar er onderhoud moet gebeuren of waar het aan zit te komen. Uiteraard krijg je daar een duidelijke rapportage over. Wij doen onderhoudswerkzaamheden voor onze eigengemaakte producten, maar ook die door een ander partij zijn gemaakt.

Wij kunnen storingen en defecten oplossen. Ook kunnen wij onderdelen leveren en vervangen. Hoe doet Voscon dat? Wij staan 24 uur per dag voor je klaar. Dus ook wanneer een constructie schade heeft opgelopen. Zo kunnen jouw werknemers weer snel aan het werk, en is er weer een veilige situatie. Wij bieden dit aan als speciale onderhoudscontracten. Wij staan dan 24 uur per dag voor jou klaar.

Staalconstructies 

De werkplaats van Voscon staalconstructies heeft een werkoppervlakte van maar liefst 4000 m2 en een buitenterrein van 2000 m2. Wij zijn dus groot genoeg voor allerlei verschillende soorten staal projecten. Zo kunnen wij grote en kleine projecten voor je realiseren. Ook al zijn het enkelstuks of complete series. 

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders kunnen worden thermisch verzinkt en worden gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op uw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes. 

Modificeren

Bestaande staalconstructies, apparaten en onderdelen worden in onze afdeling verspanen gemodificeerd. Zo kunt u geheel naar wens een staal project laten aanpassen. Voordat we dit doen is een goed ontwerp van belang. Zo hebben wij al eerder een bestaande container aangepast, flenzen bewerkt en pompen gereviseerd.

Plaatwerk

Platen knippen, ponsen en zetten. Voscon staalconstructies staat voor je klaar! Wij kunnen snelle levertijden hanteren omdat wij een watersnijmachine hebben. Uiteraard hebben wij ook apparatuur als een zetbank en guillotineschaar. Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark.

Engineering

Wij ontwikkelen, tekenen en berekenen eenvoudige tot complexe oplossingen en kunnen je ondersteunen bij verschillende fases van het maken van staalconstructies en producten. Zo helpen wij je met de verschillende segmenten van een staal project zoals:  

Het meedenken en vormgeven van het proces, het maken van opstellingen, een lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

Onze engineers hebben verschillende 3d tools waar zij gebruik van kunnen maken. Zo gebruiken zij Tekna en Solidworks om jouw project tot in de detail te tekenen met duidelijke maatvoeringen. Door deze aanpak kunnen wij allebei het overzicht bewaren. Hoe complex jouw project ook is.

Tijdens het maken van jouw project houden wij ook rekening met toekomstig onderhoud.

Montage
De constructies en producten die in onze werkplaats worden gemaakt, kunnen gemonteerd worden. Dit kunnen wij dus ook doen bij jou op locatie. Veiligheid is dan erg belangrijk. Wij zijn dan ook VCA gecertificeerd en onze monteurs zijn allemaal in het bezit van benodigde certificaten om hun werk zo goed en veilig mogelijk te doen. De servicewagens van Voscon zijn ook voorzien van alle benodigde equipment.

Verspanen

Als specialist op het gebied van staalproducten geven wij aandacht aan het ontwerp, maatvoering en het afwerken van onze gemaakte producten. Zo hebben wij een modern machinepark waarin wij veel investeren om staalconstructies en producten te kunnen maken. 

Wil je weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze experts!

Contact

Hoe werkt Voscon staalconstructies?

Start van onze samenwerking

Wij mogen aan de slag met jouw project. Graag willen wij dan samen het gesprek aan gaan om het te hebben over jouw specifieke wensen, ideeën, eisen, eventuele tekeningen en ontwerpen. Dan kunnen wij jou een goede prijs indicatie geven van jouw project. 

Bouwproces

Mogen wij jouw project realiseren? Dan gaan onze engineers aan de slag met jouw project. Zo kunnen zij een ontwerp maken als je die nog niet hebt. Dit doen zij in 3d software om het project te laten zien. Wij denken dus graag met je mee om jouw project zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wij denken dus graag met je mee over vormgeven, maken van een opstelling, lay-out en complete productielijnen tot detailwerk. 

Werkvoorbereiding is belangrijk voordat wij gaan bouwen. Zo kijken wij naar de verschillende kwaliteitseisen, wordt er een planning gemaakt en krijg je een inspectierapport. 

Daarna kunnen wij aan de slag met jouw project. Wanneer jouw product of constructie is gemaakt kunnen wij het nabewerken of direct naar je versturen.

Nabewerken

Wij kunnen op de volgende manieren jouw product of constructie nabewerken:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

Inspectie, levering en montage door Voscon staalconstructies

Na de bewerking van jouw constructie of product gaan wij aan de eerder gestelde kwaliteitseisen na. Pas na jouw goedkeuring wordt het bij je geleverd of gemonteerd op locatie. Na de aflevering of montage krijg je een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar.

Is veiligheid en kwaliteit belangrijk voor Voscon staalconstructies?

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001
 • NEN-EN 1090 EXC-3
 • ISO 3834-2
 • VCA**
 • Partner in sociaal ondernemen, keurmerk “Sociaal werkpact MVS”
 • Certified training company
 • OOM Award

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Wat doet Voscon staalconstructies?
Hoe werkt Voscon staalconstructies?

Al jouw projecten, groot of klein, onder 1 dak bij Voscon staalconstructies

Ben je benieuwd wat Voscon staalconstructies voor je kan betekenen?

Neem dan contact met ons op of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111. Je kan ons natuurlijk ook direct een vraag stellen via onze chat.