Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Staalconstructiebedrijf: van kooiladders tot machinehuizen

Wie is staalconstructiebedrijf Voscon?

Allround staalconstructiebedrijf Voscon uit Vlaardingen is gespecialiseerd in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, buitentrappen en productmodificaties voor bedrijven in de industriële sector. Wij zijn werkzaam door heel Nederland.  Sinds 1984 heeft ons staalconstructiebedrijf een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee wij gespecialiseerd zijn in het bewerken van staalproducten. Verspanen en plaatwerken is voor ons dus geen enkel probleem. Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat heeft Voscon niet van metaal gebouwd?’’

Wil jij iets van staal bouwen? Groot of klein, enkelstuks of in series? Onze 65 collega’s van ons staalconstructiebedrijf helpen je graag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van jouw staal project.

Wij zijn staalconstructiebedrijf Voscon

Welke werkzaamheden voeren wij als staalconstructiebedrijf uit

Wij hebben in totaal 65 mannen en vrouwen die wij kunnen inzetten om jouw staal project zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij hebben als allround staalconstructiebedrijf alles onder één dak. Dat zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor minder stress. Zo heb je maar één partij nodig voor jouw staal project. 

Eigen onderhoudsservice die 24/7 beschikbaar is

Als het werk moet worden gestopt omdat installaties en machines niet meer goed werken, dan kost dit veel geld. Het is daarom belangrijk dat slijtages en onveilige situaties tijdig worden opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen. 

Wij bieden daarom onderhoudscontracten aan voor preventief onderhoud voor onze eigen gemaakte producten, en die door een andere partij zijn gemaakt en geven je daar duidelijke rapportages over. 

Ook zijn wij actief in onderdelen, storingen en defecten oplossen in door heel Nederland. Dit doen wij 24 uur per dag, ook als er schades aan constructies zijn. Zo kunnen de mensen weer verder aan hun werk. Voor dit soort situaties hebben wij dan ook speciale onderhoudscontracten zodat wij altijd 24 uur per dag voor jou klaar kunnen staan

Ons staalconstructiebedrijf heeft een werkplaats van 4000m2 

De werkplaats van ons staalconstructiebedrijf heeft een werkoppervlakte van 4000 m2 en het buitenterrein heeft 2000 m2 en is dus groot genoeg voor allerlei verschillende soorten projecten. Zo kunnen wij grote en kleine projecten voor je realiseren. Ook al zijn het enkelstuks of complete series. 

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of een trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders worden thermisch verzinkt en gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op jouw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes.

Modificeren

Bestaande constructies, apparaten en onderdelen kunnen wij in onze werkplaats of op onze afdeling verspanen geheel naar wens aanpassen. Voordat wij beginnen met modificeren is het belangrijk om een tekening te laten maken. Zo hebben wij bestaande containers aangepast, pompen gereviseerd en flenzen bewerkt.

Eigen plaatwerkerij met watersnijmachine voor nog snellere levertijden

Staalconstructiebedrijf Voscon heeft een eigen plaatwerkerij waar wij platen kunnen knippen, ponsen en zetten. Ook hebben wij sinds 2012 onze eigen watersnijmachine, zodat wij nog kortere levertijden kunnen hanteren voor staal projecten. Uiteraard hebben wij ook een zetbank en guillotineschaar. Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineering afdeling voor het ontwikkelen van eenvoudige tot complexe oplossingen

Wij ontwikkelen, tekenen en berekenen eenvoudige tot complexe oplossingen en kunnen je ondersteunen bij verschillende fases zoals: 

Het meedenken en vormgeven van het proces, het maken van opstellingen en een lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

De engineers van ons staalconstructiebedrijf maken gebruik van 3d-software van Tekla en Solidworks. Zo kunnen wij precieze maatvoeringen en details aanleveren. Deze aanpak zorgt ervoor dat jij en wij het overzicht houden over jouw staal project in Goes. Hoe complex het ook is. 

Bij de fase van engineering creëren we de best mogelijke manieren voor het bouwen en houden wij rekening met toekomstig onderhoud.

Alle constructies kunnen wij monteren op locatie

De constructies en producten die in onze werkplaats worden gefabriceerd, kunnen worden gemonteerd bij jou op locatie. Veiligheid is dan erg belangrijk. Wij zijn dan ook VCA gecertificeerd en onze monteurs zijn in het bezit van een hoogwerker, heftruck of ‘’veilig hijs’’ certificaat. De servicewagens van Voscon zijn ook voorzien van alle benodigde equipment.

Verspanen

Met een specialisatie in het bewerken van verschillende staalproducten zijn wij gewend om aandacht te geven aan de maatvoering en afwerking van onze gefabriceerde producten.  We hebben daarom een modern machinepark waarin wij investeren zodat wij snel de juiste producten kunnen maken.

Deze staalconstructies kunnen wij onder andere ontwikkelen:

Leuningwerken

Aluminium Opbergkisten

Morskleppen

Leidingbruggen

Plantenbakken

Werkbordessen

Radartoren

Kooiladders

Portaal

Gelijkrichter Station

Loopbordessen

Valkokers

Gemodificeerde containers

Spiltrappen

Machine- en elektra huizen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met ons staalconstructiebedrijf!

Contact

Staalconstructiebedrijf Voscon: onze werkwijze

Start van onze samenwerking

Bij de start van onze samenwerking vinden wij het belangrijk om samen met jou rond de tafel te zitten. Zo kunnen wij elkaar beter leren kennen en kunnen wij jouw wensen, ideeën, eisen, eventuele tekeningen en ontwerpen samen bespreken. Zo kunnen wij jou een goede prijs indicatie geven.

Het bouwproces

Mogen wij jouw staalproject realiseren? Dan gaan wij aan de slag met het bouwproces. Als je nog geen tekening hebt dan kan ons engineering team jouw ideeën werkelijkheid maken in een 3d tekening. Wij denken graag met je mee over het gehele proces, dus ook het vormgeven, maken van een opstelling, lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

Voordat er wordt gebouwd doen wij de werkvoorbereiding. Zo kijken wij naar verschillende kwaliteitseisen, worden er planningen gemaakt en wordt er een inspectierapport opgemaakt.

Als het hele proces goed is verlopen wordt de constructie of het product gelijk gebouwd. Ook ontvang je daar een planning van. Wanneer de constructie of het product is gefabriceerd kan het worden verstuurd of gaan wij het nog nabewerken.  

Nabewerken van jouw staal project

Als de constructie of het product is gemaakt, kunnen wij het nog nabewerken. Dit kunnen wij op drie verschillende manieren:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

Inspectie, levering en montage door staalconstructiebedrijf Voscon

Na de bewerking van jouw constructie of product inspecteren wij de gestelde kwaliteitseisen. Na jouw goedkeuring wordt het bij je geleverd of gemonteerd of op een andere locatie naar keuze. Na de aflevering of montage krijg je een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar.

Peter van Dijk

01/04/2021

Ik had een spoed opdracht voor staalconstructiebedrijf Voscon en deze hebben ze perfect uitgevoerd!

Olaf Maurik

15/10/2020

Snelle service, goede communicatie en aardige gasten!

Jens de waart

24/02/2020

Top bedrijf! Al meerdere constructies door Voscon laten bouwen en altijd een perfect resultaat!

Veiligheid en kwaliteit is belangrijk voor staalconstructiebedrijf Voscon

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Lasser van staalconstructiebedrijf Voscon veilig aan het werk

Een kijkje achter de schermen bij ons staalconstuctiebedrijf

Contact opnemen met staalconstructiebedrijf Voscon

Al jouw projecten, groot of klein, onder 1 dak bij staalconstructiebedrijf Voscon

Ben je benieuwd wat staalconstructiebedrijf Voscon voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met ons op of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111. Je kan ons natuurlijk ook direct een vraag stellen via onze chat.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen jullie een offerte op afstand opmaken?

  Bij sommige projecten is het lastig om een offerte op te stellen zonder dat we de situatie niet hebben gezien. Om ervoor te zorgen dat we een goede offerte op kunnen maken, komen we dan bij jou op locatie kijken. Maar in veel gevallen kunnen wij ook op afstand een offerte opmaken.

  We nemen altijd contact met je op als we de locatie willen bekijken en maken samen een afspraak.

 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

  Na het aanvragen van een offerte op maat gaan onze experts met je aanvraag aan de slag. Je ontvangt de eerste versie van de offerte meestal binnen 3 tot 5 werkdagen. In de offerte vind je een berekening en een planning.

  Als je akkoord bent met onze indicatie kan het voorkomen dat een expert de locatie wil bekijken. We kunnen de offerte dan nóg preciezer berekenen. Daarna passen we de huidige offerte aan en sturen we die naar je op.

 • Hoe snel kunnen jullie met een project starten?

  Wanneer je de offerte goedkeurt, kunnen we de benodigdheden voor je project bestellen. Daarna kunnen we aan de slag met het realiseren van je project.

  Als je de offerte hebt goedgekeurd en de materialen zijn besteld kunnen we vaak al binnen 5 werkdagen voor je aan de slag. Voor die tijd heb je uiteraard al een gedetailleerde planning van ons ontvangen of spreken we een leverdatum af. Je weet dan precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

 • Hebben jullie ook ruimte voor spoedopdrachten?

  Ja, we houden in onze planning altijd tijd vrij voor spoed projecten.

  Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Sommige werkzaamheden zoals het maken van leuningwerk kunnen we vaak binnen twee weken realiseren. Het modificeren van containers duurt meestal 6 tot 8 weken.

  De expert die je offerte maakt, zal dit altijd vooraf én duidelijk met je communiceren. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan, afspraak is afspraak.

 • Ik zie dat jullie alles van metaal kunnen bouwen? Hoe ver gaan jullie daarin?

  In theorie kunnen we alles van metaal bouwen. Met meer dan 65 collega’s die zich bezighouden met constructiewerk kunnen we in theorie zelfs de Erasmusbrug nabouwen. Wil je iets van metaal laten bouwen en wil je daar met ons over sparren? Dan horen wij dat graag.

  Wil je weten wat we al van metaal gebouwd hebben? Kijk dan eens bij onze projecten.