Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Staalbedrijf Voscon: wij kunnen alles met staal!

Wie is staalbedrijf Voscon?

Staalbedrijf Voscon uit Vlaardingen is gespecialiseerd in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, buitentrappen en productmodificaties voor bedrijven in de industriële sector. Sinds 1984 heeft ons staalbedrijf een groot en indrukwekkend machinepark waarmee wij gespecialiseerd zijn in het bewerken van verschillende soorten staalproducten. Verspanen en plaatwerken is voor ons dus geen enkel probleem. Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’

Dus jij wilt iets van staal laten bouwen ? Groot of klein, enkelstuks of in series? Onze 65 collega’s van ons staalbedrijf helpen je graag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van je staal project.

Staalbedrijf medewerker

Wat doet staalbedrijf Voscon?

Onze 65 collega’s zorgen ervoor dat je staal project  zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wij hebben als staalbedrijf alles onder één dak. Hierdoor bespaar je tijd en heb je minder zorgen over jouw project. Met Voscon heb je maar één partij nodig voor je staal project. 

Onderhoudsservice 

Wij bieden onderhoudscontracten aan voor preventief onderhoud van producten die door ons of die door een andere partij zijn gemaakt. Wij geven je daar duidelijke onderhoudsrapporten over. 

Wanneer het werk moet worden gestopt kan dit veel geld kosten. Door onze onderhoudscontracten worden slijtages en onveilige situaties eerder opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen. 

Storingen en defecten kunnen wij oplossen net als het vervangen van onderdelen. Dit kunnen wij 24 uur per dag, ook wanneer er een schade is aan een constructie. Voor dit soort situaties hebben wij dan ook speciale onderhoudscontracten zodat wij altijd 24 uur per dag voor jou klaar kunnen staan. 

Constructiewerk

De werkplaats van ons staalbedrijf heeft een werkoppervlakte van 4000 m2 en het buitenterrein heeft 2000 m2 en is dus groot genoeg voor verschillende soorten projecten. Zo kunnen wij grote en kleine projecten voor je realiseren. Ook al zijn het enkelstuks of complete series. 

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders kunnen worden thermisch verzinkt en worden gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op uw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes.

 

Modificeren

Bestaande constructies, apparaten en onderdelen kunnen wij in onze werkplaats of op onze afdeling verspanen geheel naar wens aanpassen. Voordat wij beginnen met modificeren is het belangrijk om een tekening te laten maken. Daarna kunnen wij voor je aan de slag bij ons op locatie of bij jou op locatie. 

Plaatwerk

Staalbedrijf Voscon heeft een eigen plaatwerkerij waar wij platen kunnen knippen, ponsen en zetten.Zo kunnen wij met onze watersnijmachine een nog snellere levertijd hanteren. Ook hebben wij een zetbank en guillotineschaar. Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineering

Wij ontwikkelen, tekenen en berekenen eenvoudige tot complexe oplossingen voor jouw staal project. Dit doen wij door: 

Het meedenken en vormgeven van het proces, het maken van opstellingen, een lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

De engineers van ons staalbedrijf maken gebruik van verschillende 3d-software om precieze maatvoeringen en details voor jouw project te maken. Hierdoor houden wij een goed overzicht over je project. 

Onze engineers creëren de best mogelijke tekening voor de bouw en houden zij rekening met toekomstig onderhoud.

Montage

De constructies en producten die in onze werkplaats worden gefabriceerd, kunnen worden gemonteerd op een locatie naar keuze. Veiligheid is dan erg belangrijk. Wij zijn dan ook VCA gecertificeerd en onze monteur zijn in het bezit van hoogwerker, heftruck of ‘’veilig hijs’’ certificaat. De servicewagens van Voscon zijn ook voorzien van alle benodigde equipment.

Verspanen

Door onze specialisatie in het bewerken van verschillende staalproducten zijn wij gewend om aandacht te geven aan de maatvoering en afwerking van onze gemaakte producten. We hebben daarom een modern machinepark waarin wij investeren, zodat wij snel de juiste producten kunnen maken.  

Wat hebben we al van staal gebouwd?

Machine- en elektra huizen

Spiltrappen

Gemodificeerde container

Aluminium opbergkisten

Leuningwerk

Valkokers

Loopbordes

Gelijkrichter station

Leidingbrug

Kooiladders

Radartoren

Werkbordessen

Plantenbakken

Morsklep

Wil je weten wat wij voor je staal project kunnen betekenen?

Bel met een expert

Hoe werkt staalbedrijf Voscon?

Start van onze samenwerking

Voor een goede prijsindicatie willen wij graag eerst met elkaar rond de tafel zitten. Elk project is uniek. Tijdens het gesprek kunnen wij elkaar beter leren kennen en kunnen wij jouw wensen, ideeën, eisen en eventuele tekeningen en ontwerpen samen bespreken. Daarna kunnen wij je een prijsindicatie geven voor het project dat je voor ogen hebt. 

Bouwproces

Wij gaan direct aan de slag met het bouwproces. Ook als je nog geen tekening hebt kunnen wij die voor je maken met 3d software als Tekna en Solidworks. Als staalbedrijf denken we graag met je mee over het vormgeven tot het realiseren van je project.

Een goede voorbereiding is ook belangrijk. Wij kijken dan naar verschillende kwaliteitseisen en krijg je een inspectierapport en planning.

Wanneer dit proces goed is kunnen wij jouw project bouwen. Ook hierover ontvang je een duidelijke planning. Wanneer het project is gebouwd kunnen wij het versturen of nabewerken.

Nabewerken

Wij kunnen je project op verschillende manieren bewerken. Wij kunnen het: 

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

Inspectie, levering en montage door staalbedrijf Voscon

Na het bewerken wordt het project gecontroleerd, en na je goedkeuring wordt de constructie of product geleverd of gemonteerd op locatie. Dan krijg je 5 tot 10 jaar garantie op jouw product.

Veiligheid en kwaliteit is belangrijk voor staalbedrijf Voscon

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001
 • NEN-EN 1090 EXC-3
 • ISO 3834-2
 • VCA**
 • Partner in sociaal ondernemen, keurmerk “Sociaal werkpact MVS”
 • Certified training company
 • OOM Award

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit

Staalbedrijf medewerker aan het werk

Dit zeggen klanten over ons staalbedrijf

Peter van Dijk

01/04/2021

Ik had een spoed opdracht voor constructiebedrijf Voscon en deze hebben ze perfect uitgevoerd!

Olaf Maurik

15/10/2020

Snelle service, goede communicatie en aardige gasten!

Jens de waart

24/02/2020

Top bedrijf! Al meerdere constructies door Voscon laten bouwen en altijd een perfect resultaat!

Staalbedrijf Voscon bezig met een project

Je project, groot of klein, onder één dak bij staalbedrijf Voscon

Ben je benieuwd wat staalbedrijf Voscon voor je project kan betekenen?

Neem dan contact met ons op of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111. Je kan ons natuurlijk ook direct een vraag stellen via onze chat.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen jullie een offerte op afstand opmaken?

  Bij sommige projecten is het lastig om een offerte op te stellen zonder dat we de situatie niet hebben gezien. Om ervoor te zorgen dat we een goede offerte op kunnen maken, komen we dan bij jou op locatie kijken. Maar in veel gevallen kunnen wij ook op afstand een offerte opmaken.

  We nemen altijd contact met je op als we de locatie willen bekijken en maken samen een afspraak.

 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

  Na het aanvragen van een offerte op maat gaan onze experts met je aanvraag aan de slag. Je ontvangt de eerste versie van de offerte meestal binnen 3 tot 5 werkdagen. In de offerte vind je een berekening en een planning.

  Als je akkoord bent met onze indicatie kan het voorkomen dat een expert de locatie wil bekijken. We kunnen de offerte dan nóg preciezer berekenen. Daarna passen we de huidige offerte aan en sturen we die naar je op.

 • Hoe snel kunnen jullie met een project starten?

  Wanneer je de offerte goedkeurt, kunnen we de benodigdheden voor je project bestellen. Daarna kunnen we aan de slag met het realiseren van je project.

  Als je de offerte hebt goedgekeurd en de materialen zijn besteld kunnen we vaak al binnen 5 werkdagen voor je aan de slag. Voor die tijd heb je uiteraard al een gedetailleerde planning van ons ontvangen of spreken we een leverdatum af. Je weet dan precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

 • Hebben jullie ook ruimte voor spoedopdrachten?

  Ja, we houden in onze planning altijd tijd vrij voor spoed projecten.

  Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Sommige werkzaamheden zoals het maken van leuningwerk kunnen we vaak binnen twee weken realiseren. Het modificeren van containers duurt meestal 6 tot 8 weken.

  De expert die je offerte maakt, zal dit altijd vooraf én duidelijk met je communiceren. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan, afspraak is afspraak.

 • Ik zie dat jullie alles van metaal kunnen bouwen? Hoe ver gaan jullie daarin?

  In theorie kunnen we alles van metaal bouwen. Met meer dan 65 collega’s die zich bezighouden met constructiewerk kunnen we in theorie zelfs de Erasmusbrug nabouwen. Wil je iets van metaal laten bouwen en wil je daar met ons over sparren? Dan horen wij dat graag.

  Wil je weten wat we al van metaal gebouwd hebben? Kijk dan eens bij onze projecten.