283
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

283
Sollicitatie formulier

Ponsen in Rotterdam en omgeving

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van het ponsen van metaal in Rotterdam en omgeving? Dan zit je hier aan het juiste adres! Voscon is het grootste metaalbewerkingsbedrijf van Vlaardingen en omstreken. Met ontwerp, productie, montage, nabewerking en onderhoud onder één dak is Voscon een allround constructiebedrijf dat gespecialiseerd is in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, trappen en productmodificaties voor bedrijven in de industriële sector.

Wat is ponsen?

Ponsen is een vorm van metaal bewerken. Je herkent de term misschien wel van vroeger: toen gebruikte je ook weleens ‘ponsjes’ om vormpjes uit je knutselpapier te drukken. Het principe is eigenlijk hetzelfde, maar dan met een ander materiaal: namelijk metaal!

Bij ponsen wordt door middel van grote drukkracht een specifieke vorm uit metaal gedrukt. Deze vormen of gaten kunnen in principe elke gewenste vorm hebben. Voor het ponsen van metaal heb je een speciale ponsmachine nodig, welke wij bij Voscon in onze werkplaats hebben staan. Ponsen is een voorbeeld van een niet-verspanende bewerking. Andere niet-verspanende bewerkingen zijn persen, solderen, snijden, lassen, smeden, gieten en buigen.

 

Onze ponsmachine

Wij kunnen bijna ieder gewenst materiaal ponsen. Onze ponsmachine is namelijk geschikt voor staal, RVS, aluminium, messing, koper, platstaf, hoekprofielen en plaatmateriaal. Ponsen met de ponsmachine is een voordelige methode om plaatwerk te voorzien van gaten en uitsparingen. Mocht het om een grotere serie plaatwerk gaan, dan is het ook nog eens een hele snelle methode.

 

Het verschil tussen ponsen en stansen

Ponsen wordt vaak verward met stansen. Het verschil zit hem hierin: bij ponsen gaat het om de bewerking van de plaat. Wanneer het gaat om de vorm die uit het materiaal komt wordt het stansen genoemd. Bij stansen is de vorm het beoogde product, niet de gemaakte opening zoals bij het ponsen.

Naast stansen zijn er meerdere soorten ponsbewerkingen. Een bekend voorbeeld hiervan is perforeren. Ook kunnen er vormen geperst worden.

 

Gespecialiseerd in metaalbewerking

Sinds de oprichting in 1984 in Vlaardingen hebben wij een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee we gespecialiseerd zijn in het bewerken van metaalproducten. Metaalbewerkingen zoals ponsen is voor ons dus geen enkel probleem.

Wil je iets van metaal laten bouwen? Groot of klein. Enkelstuks of in series. Onze 60 collega’s helpen je graag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden.

 

Onze werkplaats in Vlaardingen

Sinds de oprichting in 1984 hebben wij een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee we gespecialiseerd zijn in het bewerken van metaalproducten. Dankzij onze zeer ruime werkplaats met een werkoppervlakte van 4000 m² en het buitenterrein van 2000 m², hebben wij meer dan voldoende ruimte voor de meest uiteenlopende projecten en constructies.

 

Veiligheid & kwaliteit

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit wijst mede ook uit de certificaten van Voscon VBS B.V.

  • ISO-9001:2015
  • VCA**
  • CE EN-1090 EXC-3
  • ISO 3834-2

 

Meer weten over ponsen en metaalbewerking?

Wil je graag weten wat Voscon voor jou kan betekenen of het gebied van metaalbewerking? Neem dan gerust contact met ons op voor passend advies of kom langs bij ons bezoekadres in Vlaardingen – in de omgeving van Rotterdam.

Veiligheid & kwaliteit

Offerte aanvragen