283
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

283
Sollicitatie formulier

Onze geschiedenis

Opgericht in 1984, en altijd meegegroeid met de tijd. Wij kijken met veel trots terug op waar we vandaan komen.

1973

Oprichting van De Vos Constructies door Hans de Vos aan de Konigin Wilhelminahaven te Vlaardingen. Een kleine machinefabriek die door Hans is opgericht om de lokale bedrijven in de Vlaardingse Haven te ondersteunen, waarvan de meeste tot op de dag van vandaag nog steeds klant bij ons zijn.

1984

Naamswijziging naar Voscon VBS BV met naast Hans de Vos uitbreiding van de directie met Jan Bras en Peter Smit. Daarbij verhuizen we ook naar de Energieweg 25 in Vlaardingen vanwege capaciteit uitbreiding.

1989

Kantoorpand aan de Energieweg 25 wordt gemoderniseerd en gereed gemaakt voor de toekomst.

2004

Aandelenoverdracht tussen Hans de Vos en de nieuwe directie Martin van de Merwe en Ger Poot.

2008

Werkplaats aan de Energieweg 25 wordt uitgebreid en daarbij twee nieuwe bovenloopkranen geplaatst voor grotere opdrachten.

2010

Bedrijfsovername van Machinefabriek Griffijn B.V. om minder afhankelijk te zijn van toeleveranciers en een capaciteitsuitbreiding voor de eigen productie.

2011

Het pand van Machinefabriek Griffijn wordt verkocht en het machinepark en personeel trekt in op de Energieweg 25.

2014

Bedrijfsovername van Euromet B.V. als capaciteitsuitbreiding, daarbij wordt het pand aan de Energieweg 21F behouden en in gebruik genomen door Voscon. Ronald van de Merwe treed toe tot de directie, de nieuwe generatie wordt al vroegtijdig klaar gestoomd.

2016

Hoofdkantoor wordt verplaatst naar de Energieweg 21B, naast het bedrijfspand op 21F. Het voormalig pand van Glashandel De Kok wordt verbouwd naar de nieuwe productielocatie en verbonden met het terrein van 21F, zo ontstaat er meer ruimte om te groeien.

2018

Het voormalige kantoor en een gedeelte van de werkplaats aan de Energieweg 25 wordt verkocht. De “grote” werkplaats aan de Energieweg 31 wordt behouden voor de grotere projecten.

2020

De werkplaats aan Energieweg 31, wordt door verbetering van de werkplaats 21B, verkocht en de werkzaamheden verplaatsen zich naar één centrale locatie aan de Energieweg 21B/F.

2023

Vanaf januari 2023 hebben wij een nieuwe werkplaats met buitenruimte erbij. Ons kantoor blijft voorlopig op de Energieweg evenals onze werkplaats. Om het nieuwe pand klaar voor gebruik te maken, hebben wij in de eerste maanden een aantal updates doorgevoerd. In de toekomst zal het pand verbouwd en gerenoveerd worden om hier volledig in te trekken.

800
Ook deel uitmaken van het voscon verhaal?

Doordat we blijven groeien zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s. Zien we jou binnenkort bij Voscon?

Veiligheid & kwaliteit

Offerte aanvragen