283
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

283
Sollicitatie formulier

564
Dak- en thuislozen als nieuw arbeidspotentieel

12 juni, 2020

Voscon biedt helpende hand aan dak- en thuislozen

Geïnspireerd door het televisieprogramma “Het Rotterdam Project” van Beau van Ervens Dorens, waarin daklozen in Rotterdam een kans krijgen om hun leven weer op de rit te krijgen, kwam Voscon bedrijfsleider Ronald van de Merwe vorig jaar met het idee om daklozen ook een werk- of stageplek aan te bieden.

Want ook in Vlaardingen verdienen dak- en thuislozen een kans op een frisse start. Zo is het initiatief Dak- en thuislozen als nieuw Arbeidspotentieel ontstaan.

Het doel: kansarme, maar gemotiveerde werkwilligen aan een baan te helpen, door ze een dagbesteding aan te bieden waarin kandidaten in de praktijk worden klaargemaakt voor een vaste baan.

Try-out fase met twee kandidaten

Na contact met de Gemeente Vlaardingen, Stichting Stroomopwaarts en De Elementen, is er een vruchtbare samenwerking tot stand gekomen. Met in het bijzonder dank aan de medewerking van de wethouder Bart Bikkers en Ingrid Sonneveld van de Gemeente Vlaardingen.

Momenteel zitten we in een try-out fase waarbij twee bewoners van De Elementen, Kevin en Sander, bij Voscon begonnen zijn. Zij hebben een dagbesteding aangeboden gekregen, met uitzicht op een contract bij goed functioneren. Het contract kan ook bij een ander bedrijf in Vlaardingen zijn, wanneer wij merken dat er potentie in een andere branche is. Wanneer zij een contract hebben, komt er weer ruimte vrij voor nieuwe kandidaten.

Gezocht: werkgevers uit diverse branches

Natuurlijk is de metaalbewerkingsbranche niet voor elke kandidaat weggelegd. Daarom zijn wij altijd op zoek naar werkgevers uit diverse branches die zich bij ons initiatief aan willen sluiten. Van schildersbedrijven, bouw- en sloopbedrijven tot misschien zelfs accountantskantoren.

Wij hopen andere ondernemers ook te inspireren om dit arbeidspotentieel niet onbenut te laten. Wil je meer weten over dit project? Neem dan eens contact op met Ronald van de Merwe.

010-445.11.11
ronald@voscon.nl
Bedrijfsleider Voscon

Ronald van de Merwe

Heb je vragen over dit nieuws item?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Veiligheid & kwaliteit

Offerte aanvragen