283
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

283
Sollicitatie formulier

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit bij ons verweven in de bedrijfsprocessen en wij durven soms net dat stapje meer te zetten.

Dagelijks zetten wij ons in voor de ‘Triple P’; People, Planet en Profit.

People;
Wij zetten ons in voor de gemeenschap, maar ook voor het individu. Bij ons telt iedereen en willen wij net dat stapje meer voor diegene zetten. Of het nu gaat om de stagiaire die het vak nog moet leren of onze vakman die met pensioen gaat, wij zetten ons voor iedereen met de volle 100% in. Daarbij werken we samen met Stroomopwaarts en blijven we kijken waar wij ons voor in kunnen zetten. Zo houdt Stroomopwaarts ons terrein keurig schoon van zwerfafval en onkruid met haar werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Planet;
Dagelijks zijn we bezig met het opleiden van de vakmannen voor de toekomst, alleen moet de toekomst voor hun en daarna ook gewaarborgd zijn. Daarom zijn we druk bezig met verduurzamen! Zo is ons kantoor en werkplaats voorzien van LED-verlichting om energie te besparen, gaan we investeren in een hybride wagenpark en scheiden we ons afval zoveel als mogelijk. Daarbij zetten wij dat stapje meer door ons ook actief in te zetten op dagen als de ‘World CleanUp Day‘!

Profit;
Wij steunen door middel van sponsoring ook verenigingen en goede doelen in de samenleving. Maar wij vinden het daarbij ook belangrijk om te investeren in de toekomst. Vandaar dat wij intensief samenwerken met scholen en andere opleidingsinstanties om onze eigen mensen op te leiden en anderen enthousiast te maken voor de techniek.

Voorbeelden
We kunnen het MVO ondernemen mooi uitleggen en wij kunnen dat nog beter onder het genot van een bak koffie. Alleen met het benoemen van enkele voorbeelden kunnen wij al een beeld schetsen;

  • Samenwerking met Stroomopwaarts
  • In 2020 hebben we het keurmerk ‘Sociaal Werkpact MVS’ ontvangen
  • Verkozen tot MVO Ondernemer van het jaar 2018, door het Sociaal Economisch Netwerk MVS
  • Verkozen tot Beste Leerbedrijf 2018 voor de sector Techniek in de provincie Zuid-Holland, door het SBB.
  • Verkozen tot Beste Leerbedrijf 2014 voor de sector Techniek in de provincie Zuid-Holland, door het OOM.
  • Sponsoring van het Klauterwoud in Vlaardingen door middel van de uitkijktoren in de Broekpolder.
  • Sponsoring van de Stichting Broekpolder door middel van een vogel uitkijk scherm.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden die wij kunnen noemen, maar schetsen wel een mooi beeld hoe wij over maatschappelijk verantwoord ondernemen denken en doen!

Het Sociaal Werkpact MVS keurmerk
Vanaf december 2020 mogen wij ons officieel partner in sociaal ondernemen noemen. Wij hebben namelijk het keurmerk ‘Sociaal Werkpact MVS’ ontvangen, omdat wij ons als organisatie actief inzetten voor extra werkgelegenheid van kwetsbare doelgroepen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. We hebben de certificaten op 24 november 2020 officieel in ontvangst mogen nemen.

Het actief inzetten voor extra werkgelegenheid doen wij vanuit Voscon met het initiatief ‘Dak- en thuislozen als nieuw Arbeidspotentieel’. Wij willen graag een helpende hand bieden aan dak- en thuislozen door ze een werk- of stageplek aan te bieden. Met als doel kansarme, maar gemotiveerde werkwilligen aan een baan te helpen, door ze een dagbesteding aan te bieden waarin kandidaten in de praktijk worden klaargemaakt voor een vaste baan. Zo hebben ook zij kans op een nieuwe start.

Voscon (winnaar MVO Trofee 2018)

De jury over Voscon:

“Dit bedrijf heeft veel onderscheidende waarden die onvoldoende naar voren komen in de aanmelding. Het is intrinsiek betrokken bij de gemeenschap en zelfs bij individuen. Voscon is bescheiden, terwijl de manier van werken een inspiratiebron kan zijn voor andere ondernemers. Deze ondernemer stelt een nieuwe norm voor bijdragen aan de maatschappelijke opgave.”

Ronald van de Merwe

Vragen over ons MVO beleid?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Veiligheid & kwaliteit

Offerte aanvragen