283
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

283
Sollicitatie formulier

Modificeren in Rotterdam

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van het modificeren van bestaande constructies, apparaten en onderdelen in Rotterdam en omgeving? Dan zit je hier bij Voscon aan het juiste adres!

Voscon is het grootste metaalbewerkingsbedrijf van Vlaardingen en omstreken. Met ontwerp, productie, montage en onderhoud onder één dak is Voscon een allround constructiebedrijf dat gespecialiseerd is in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, trappen en modificaties voor bedrijven in de industriële sector.

 

Modificeren in de techniek

Modificeren of modificatie, wat is het en hoe werkt het precies? De naam zegt het eigenlijk al een beetje: modificeren is het aanpassen van een al bestaande constructie, apparaat of onderdeel. Bij modificeren wordt de machine of installatie altijd verbeterd. Zo kan de constructie na modificatie bijvoorbeeld gebruikt worden voor meerdere toepassingen, functioneert deze beter of helpt de modificatie bij het voorkomen van storingen. Is een machine of installatie mechanisch verbeterd? Dan heeft deze dus een modificatie ondergaan.

 

Modificaties kunnen:

  • Constructies, apparaten en onderdelen breder inzetbaar maken
  • Constructies, apparaten en onderdelen beter en sneller laten functioneren
  • Storingen voorkomen
  • De gebruiksvriendelijkheid verbeteren
  • Apparaten en onderdelen weer aan de machinerichtlijnen laten voldoen
  • Oude apparaten weer oplappen – ook voor eventuele doorverkoop

Bij Voscon helpen we je graag bij het modificeren van je machine of apparaat. Of dit nu technisch, softwarematig of elektrotechnisch is: onze monteurs staan voor je klaar! Zo kunnen wij de machine mechanisch verbeteren, bepaalde componenten vervangen door modernere varianten of de software updaten.

 

Het verschil tussen modificaties en revisies

Ze hebben wat overlap, bij beiden pas je namelijk een machine aan. Toch hebben ze een ander doel: modificaties en revisies. Bij modificeren wordt er meer gekeken naar de optimalisatie van een machine of installatie, terwijl er bij een revisie een versleten en/of kapot onderdeel vervangen wordt door een nieuwe. Eigenlijk gaat het bij een revisie dus alleen om de technische levensduur en bij een modificatie meer om de economische levensduur.

Bij een modificatie is dan ook het doel vaak het verbeteren van het product of werkproces. Zit er een commercieel voordeel aan? Haal je met deze modificatie het geld van de investering daar dan ook weer uit? Er wordt minder snel gekeken naar de technische aspecten.

 

Modificeren in onze werkplaats in Vlaardingen

Sinds de oprichting in 1984 hebben wij in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam) een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee we gespecialiseerd zijn in het bewerken van metaalproducten. Dankzij onze zeer ruime werkplaats met een werkoppervlakte van 4000 m² en het buitenterrein van 2000 m², hebben wij meer dan voldoende ruimte voor de meest uiteenlopende projecten en constructies.

 

Veiligheid & kwaliteit bij Voscon

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit wijst mede ook uit de certificaten van Voscon VBS B.V.

  • ISO-9001:2015
  • VCA**
  • CE EN-1090 EXC-3
  • ISO 3834-2

 

Meer weten over modificeren en metaalbewerking?

Wil je graag weten wat Voscon voor jou kan betekenen op het gebied van modificeren? Neem dan gerust contact met ons op voor passend advies of kom langs bij ons bezoekadres in Vlaardingen – in de omgeving van Rotterdam.

 

Veiligheid & kwaliteit

Offerte aanvragen