Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Metaalbewerkingsbedrijf Voscon: van design tot uitvoering

Wie is metaalbewerkingsbedrijf Voscon?

Wij zijn Voscon een allround metaalbewerkingsbedrijf dat is gespecialiseerd in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, buitentrappen en productmodificaties voor bedrijven in de industriële sector. Dit doen wij sinds 1984 in ons indrukwekkend machinepark. Zo zijn wij gespecialiseerd in het bewerken van metaalproducten voor zakelijke klanten in Nederland.

Verspanen en plaatwerken is voor ons dus geen enkel probleem. Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’

Dus jij wilt een metaal project realiseren voor je bedrijf? Onze 65 collega’s van ons metaalbewerkingsbedrijf gaan graag voor je aan de slag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van je metaal project.

Wie is metaalbewerkingsbedrijf Voscon?

Met welke metaal oplossing kunnen we je helpen?

Machine- en elektra huizen

Spiltrappen

Gemodificeerde container

Aluminium opbergkisten

Leuningwerk

Valkokers

Loopbordes

Gelijkrichter station

Leidingbrug

Kooiladders

Radartoren

Werkbordessen

Plantenbakken

Morsklep

Wat doet metaalbewerkingsbedrijf Voscon?

Wij hebben in totaal 65 collega’s die wij kunnen inzetten om jouw metaal project zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij hebben als metaalbewerkingsbedrijf alles onder één dak. Dit zorgt voor minder stress, en voor snellere levertijden. Met Voscon heb je maar één partij nodig voor jouw metaal project. 

 

Onderhoudsservice

Wij bieden onderhoudscontracten aan om preventief onderhoud uit te voeren van onze eigen producten. Dit doen wij ook voor producten die gemaakt zijn door een andere partij. 

Als het werk moet worden gestopt dan kan dit veel geld kosten. Het is belangrijk dat onveilige situaties en slijtages op tijd worden opgemerkt. Met onze onderhoudscontracten kunnen wij op tijd handelen. Voorkomen is beter dan genezen.

Ook zijn wij actief in onderdelen, storingen en defecten oplossen. Dit doen wij 24 uur per dag, dus ook als er schades aan constructies zijn. Zo kunnen de werknemers weer snel en veilig verder met hun werk. Voor dit soort situaties hebben wij speciale onderhoudscontracten. Zo kunnen wij 24 uur per dag voor jou klaar staan.

Constructiewerk 

De werkplaats van ons bedrijf heeft een werkoppervlakte van 4000 m2 en het buitenterrein heeft 2000 m2. Zo kunnen wij voor verschillende grote en kleine projecten aan de slag. 

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders kunnen worden thermisch verzinkt en worden gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op uw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes.

Modificeren

Wij kunnen bestaande apparaten en onderdelen in onze eigen werkplaats modificeren. Ook kunnen wij op onze afdeling verspanen alles geheel naar wens aanpassen. Een goed ontwerp is erg belangrijk voordat wij gaan modificeren. Zo hebben wij al eerder bestaande containers aangepast, pompen gereviseerd en flenzen bewerkt.

 

Verspanen

Wij hebben een modern machinepark waarin wij investeren. Zo kunnen wij met onze specialisatie verspanen met moderne machines aan de slag. Zo kunnen wij maatvoering en afwerking verfijnen voor onze gefabriceerde producten. Onze specialisatie verspanen kunnen wij dan nog beter uitvoeren door het moderne apparatuur dat wij tot onze beschikking hebben.

 

Plaatwerk

Metaalbewerkingsbedrijf Voscon heeft een eigen plaatwerkerij waar wij platen kunnen knippen, ponsen en zetten. Sinds 2012 hebben wij onze eigen watersnijmachine, zodat wij nog sneller kunnen leveren. Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineering

Bij de fase van engineering creëren we de best mogelijke manieren voor de bouw en houden wij rekening met toekomstig onderhoud.

Wij kunnen met je meedenken over het vormgeven van jouw project. Onze engineers kunnen je helpen met het tekenen en berekenen van complexe of eenvoudige oplossingen.

Wij denken dus graag met je mee en maken een goede tekening, opstelling en lay-out. Dit doen wij voor grote productielijnen en detailwerk. Wij maken daarom een 3d-tekening van jouw project, en letten op de kleinste details. Zo hebben wij beide een duidelijk overzicht over jouw project. 

 

Montage

Montage van constructies en producten is erg belangrijk en moet ook veilig zijn. Wij zijn daarom een VCA gecertificeerd bedrijf en hebben al onze medewerkers de juiste papieren om jouw constructie of product te monteren. 

Wil je weten wat wij voor je metaalbewerking project kunnen betekenen?

Bel met een expert

Hoe werkt metaalbewerkingsbedrijf Voscon?

1. Start van onze samenwerking

Wij bespreken samen graag jouw wensen, ideeën, eisen, eventuele tekeningen en ontwerpen. Wij kunnen je dan ook beter leren kennen en kunnen wij jou een goede prijs indicatie geven van jouw project.

 

2. Bouwproces

Wij gaan aan de slag met het bouwproces! Als je nog geen ontwerp hebt kunnen onze engineers een 3d-tekening maken voor jouw project. Wij denken dus graag met je mee over het gehele proces, dus ook het vormgeven, maken van een opstelling, lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

Voordat wij gaan bouwen is een goede werkvoorbereiding belangrijk. Wij kijken daarom eerst naar de kwaliteitseisen, wordt er een planning gemaakt en maken wij een inspectierapport.

Wanneer heel het proces goed is verlopen kunnen wij met jouw project aan de slag. Wanneer die is gebouwd kunnen wij het voor je nabewerken of sturen wij het naar je op.

 3. Nabewerken

Als de constructie of het product is gemaakt, kunnen wij het nog nabewerken. Dit kunnen wij op drie verschillende manieren:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

 

4. Inspectie, levering en montage door metaalbewerkingsbedrijf Voscon

Na de bewerking van jouw constructie of product inspecteren wij het aan de gestelde kwaliteitseisen. Na jouw goedkeuring wordt het bij je geleverd of gemonteerd op locatie. Na de aflevering of montage krijg je een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar.

Peter van Dijk

01/04/2021

Ik had een spoed opdracht voor constructiebedrijf Voscon en deze hebben ze perfect uitgevoerd!

Olaf Maurik

15/10/2020

Snelle service, goede communicatie en aardige gasten!

Jens de waart

24/02/2020

Top bedrijf! Al meerdere constructies door Voscon laten bouwen en altijd een perfect resultaat!

Veiligheid en kwaliteit is belangrijk voor metaalbewerkingsbedrijf Voscon

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001
 • NEN-EN 1090 EXC-3
 • ISO 3834-2
 • VCA**
 • Partner in sociaal ondernemen, keurmerk “Sociaal werkpact MVS”
 • Certified training company
 • OOM Award

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Wat doet metaalbewerkingsbedrijf Voscon?

Op zoek naar een metaalbewerkingsbedrijf?

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons ons!

Wil je direct een offerte aanvragen? Gebruik dan het formulier hieronder.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Gebruik dan het offerte formulier. En één van onze experts maakt een offerte op maat.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen jullie een offerte op afstand opmaken?

  Bij sommige projecten is het lastig om een offerte op te stellen zonder dat we de situatie niet hebben gezien. Om ervoor te zorgen dat we een goede offerte op kunnen maken, komen we dan bij jou op locatie kijken. Maar in veel gevallen kunnen wij ook op afstand een offerte opmaken.

  We nemen altijd contact met je op als we de locatie willen bekijken en maken samen een afspraak.

 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

  Na het aanvragen van een offerte op maat gaan onze experts met je aanvraag aan de slag. Je ontvangt de eerste versie van de offerte meestal binnen 3 tot 5 werkdagen. In de offerte vind je een berekening en een planning.

  Als je akkoord bent met onze indicatie kan het voorkomen dat een expert de locatie wil bekijken. We kunnen de offerte dan nóg preciezer berekenen. Daarna passen we de huidige offerte aan en sturen we die naar je op.

 • Hoe snel kunnen jullie met een project starten?

  Wanneer je de offerte goedkeurt, kunnen we de benodigdheden voor je project bestellen. Daarna kunnen we aan de slag met het realiseren van je project.

  Als je de offerte hebt goedgekeurd en de materialen zijn besteld kunnen we vaak al binnen 5 werkdagen voor je aan de slag. Voor die tijd heb je uiteraard al een gedetailleerde planning van ons ontvangen of spreken we een leverdatum af. Je weet dan precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

 • Hebben jullie ook ruimte voor spoedopdrachten?

  Ja, we houden in onze planning altijd tijd vrij voor spoed projecten.

  Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Sommige werkzaamheden zoals het maken van leuningwerk kunnen we vaak binnen twee weken realiseren. Het modificeren van containers duurt meestal 6 tot 8 weken.

  De expert die je offerte maakt, zal dit altijd vooraf én duidelijk met je communiceren. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan, afspraak is afspraak.

 • Ik zie dat jullie alles van metaal kunnen bouwen? Hoe ver gaan jullie daarin?

  In theorie kunnen we alles van metaal bouwen. Met meer dan 65 collega’s die zich bezighouden met constructiewerk kunnen we in theorie zelfs de Erasmusbrug nabouwen. Wil je iets van metaal laten bouwen en wil je daar met ons over sparren? Dan horen wij dat graag.

  Wil je weten wat we al van metaal gebouwd hebben? Kijk dan eens bij onze projecten.