Offerte aanvragen

Metaalbedrijf Voscon: wij bouwen alles van metaal

Wie is metaalbedrijf Voscon?

Voscon uit Vlaardingen is een allround metaalbedrijf dat is gespecialiseerd in apparatenbouw, constructiewerken, productmodificaties, buitentrappen en machinebouw voor bedrijven in de industriële sector, dus ook bij jou in Leiden en omgeving. Met ons indrukwekkende machinepark zijn wij sinds 1984 gespecialiseerd in het bewerken van metaalproducten. Verspanen en plaatwerken is voor ons geen enkel probleem, en gaan wij graag mee aan de slag. Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’ 

Dus wil jij iets van metaal laten bouwen in Leiden? Dit kunnen wij groot- en kleinschalig uitvoeren in series en in enkelstuks. Onze 65 mannen en vrouwen gaan graag voor je aan de slag met het ontwerpen, produceren en monteren. Als het product klaar is kunnen wij het ook van onderhoud voorzien.

Wat doet metaalbedrijf Voscon?

Onze 65 collega’s gaan graag aan de slag met jouw metaal project. Wij zorgen ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt. Dit kunnen wij doen omdat wij als metaalbedrijf alles onder  één dak hebben. Dit vermindert niet alleen je stress, maar het scheelt je ook tijd. Met Voscon heb je maar één partij nodig voor jouw metaal project.

Onderhoudsservice

Als werkzaamheden gestopt moeten worden omdat machines of installaties niet meer goed functioneren dan is dat onveilig, en kost dit geld. Wij vinden het belangrijk dat slijtages, en andere onveilige situaties op tijd worden opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen!

Wij kunnen preventief onderhoud uitvoeren voor onze eigen producten, maar ook voor producten die gemaakt zijn door een andere partij. Hier hebben wij onderhoudscontracten voor, waarbij je ook nog een duidelijke rapportage krijgt over de onderhoudswerkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. 

Metaalbedrijf Voscon is ook actief met storingen en defecten oplossen. Ook leveren en monteren wij onderdelen. Dit doen wij 24 uur per dag om jouw project zo goed mogelijk te verlopen. Zo kun je ons ook inschakelen als er schades zijn aan constructies. Zo kunnen de mensen weer snel en veilig aan het werk. Wij hebben speciale onderhoudscontracten, zodat wij 24 uur klaar kunnen staan voor verschillende situaties zoals storingen, defecten en kapotte onderdelen.

Constructiewerk 

Een goede werkoppervlakte is als metaalbedrijf erg belangrijk. Zo kunnen wij met onze 4000m2 voor jou aan de slag. Op ons buitenterrein van 2000m2 kunnen wij grote en kleine projecten van enkelstuks of series realiseren. 

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders kunnen worden thermisch verzinkt en worden gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op uw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes.

Modificeren

Als metaalbedrijf kunnen wij geheel naar jouw wens apparaten, onderdelen en constructies op onze afdeling verspanen modificeren. Voordat wij dit doen is het belangrijk dat er een goed ontwerp is. Zo hebben wij pompen gereviseerd, containers aangepast en flenzen bewerkt.

Plaatwerk

Als metaalbedrijf kunnen wij niet zonder eigen plaatwerkerij. Zo kunnen wij platen knippen, ponsen en zetten. Wij kunnen ook snellere levertijden hanteren. omdat wij sinds 2012 een watersnijmachine hebben. Ook hebben wij een guillotineschaar en zetbank.  Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineering

Eenvoudige tot complexe oplossingen. Onze engineers kunnen je helpen met adviseren, ontwerpen en berekenen voor jouw metaal project. 

Zo denken wij graag met je mee over het vormgeven van het proces, het maken van een lay-out en opstelling. Zo kunnen wij complete productielijnen tot detailwerk voor jouw project realiseren.

Wij kunnen exacte maatvoeringen en details aanleveren. Dit doen onze engineers van ons metaalbedrijf met 3d-software van Solidworks en Tekla. Door deze aanpak zorgen wij ervoor dat wij allebei overzicht hebben over jouw metaal project. Onze engineers houden ook rekening met de de best mogelijke manier voor de bouw en voor toekomstig onderhoud. Hoe complex jouw metaal project ook is. 

Montage

Wij kunnen constructies en producten die door ons zijn gemaakt ook op locatie naar keuze monteren. Ook dan is veiligheid belangrijk. Al onze monteurs hebben de benodigde certificaten om hun werk zo goed en veilig mogelijk uit te voeren. Ook onze servicewagens hebben equipment om de montage van jouw project zo goed mogelijk te laten verlopen. Metaalbedrijf Voscon is VCA gecertificeerd zodat al onze werknemers jouw constructie of product zo veilig mogelijk kunnen monteren.  

Verspanen

Wij investeren veel in ons machinepark omdat wij snelle leveringstijden willen hanteren voor het maken van producten. Als metaalbedrijf kunnen we onze specialisatie verspanen voor verschillende metaalprojecten inzetten. Dit doen wij door nauwkeurige maatvoeringen en een goede afwerking van onze gefabriceerde producten. 

 

 

Mogen wij jouw metaalconstructie maken?

Neem contact met ons op

Hoe werkt metaalbedrijf Voscon in Leiden?

Start van onze samenwerking

Een goed begin is het halve werk, en daarom gaan wij graag het gesprek met je aan. Zo leren wij elkaar beter kennen, en kunnen we je zo goed mogelijk helpen met jouw metaal project. Jouw wensen, ideeën, eisen, en ontwerpen kunnen wij dan samen bespreken. Wij kunnen je dan ook een nauwkeurige prijsopgave geven voor het realiseren van jouw metaal project.

Bouwproces

Wij gaan aan de slag met jouw project! Zo kunnen onze engineers als je nog geen tekening hebt een ontwerp maken. Wij denken namelijk graag met je mee over het hele proces. Zo denken we met je mee over: het ontwerp, maken van een lay-out en opstelling, van detailwerk tot complete productielijnen. 

Wij doen de werkvoorbereiding voor jouw project. Zo worden er planningen gemaakt, kwaliteitseisen gehanteerd en wordt er een inspectierapport opgesteld door onze werkvoorbereiders.

Als dit proces goed is verlopen kunnen wij aan de slag met jouw project. Dan krijg je ook een duidelijke planning. Wanneer het product of constructie is gemaakt kunnen wij het voor je nabewerken of gelijk worden verstuurd naar. 

Nabewerken

Als de constructie of het product is gemaakt voor jouw project, kunnen wij het nog nabewerken. Dit kunnen wij op drie verschillende manieren:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

Inspectie, levering en montage door metaalbedrijf Voscon

Na het maken van jouw metaal project inspecteren wij het gemaakte product of constructie op de gestelde kwaliteitseisen. Na jouw goedkeuring kunnen we het bij je leveren of monteren op een andere locatie naar keuze. Na het afleveren van jouw product of constructie krijg je 5 tot 10 jaar product-garantietermijn. 

Metaalbedrijf Voscon: veiligheid & kwaliteit

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001
 • NEN-EN 1090 EXC-3
 • ISO 3834-2
 • VCA**
 • Partner in sociaal ondernemen, keurmerk “Sociaal werkpact MVS”
 • Certified training company
 • OOM Award

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Al jouw metaalprojecten, groot of klein, onder 1 dak bij metaalbedrijf Voscon

Ben je benieuwd wat metaalbedrijf Voscon voor je kan betekenen?

Neem dan contact met ons op of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111. Je kan ons natuurlijk ook direct een vraag stellen via onze chat.