Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Metaalbedrijf Voscon: wij bouwen alles van metaal

Wie is metaalbedrijf Voscon?

Voscon uit Vlaardingen is een allround metaalbedrijf dat is gespecialiseerd in apparatenbouw, constructiewerken, productmodificaties, buitentrappen en machinebouw voor bedrijven in de industriële sector. Met ons indrukwekkende machinepark zijn wij sinds 1984 gespecialiseerd in het bewerken van metaalproducten. Verspanen en plaatwerken is voor ons geen enkel probleem, en gaan wij graag mee aan de slag. Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’ 

Dus wil jij iets van metaal voor je bedrijf of voor een zakelijke klant laten bouwen? Dit kunnen wij groot- en kleinschalig uitvoeren in series en in enkelstuks. Onze 65 mannen en vrouwen gaan graag voor je aan de slag met het ontwerpen, produceren en monteren. Als het product klaar is kunnen wij het ook van onderhoud voorzien.

Metaalbewerkers Metaalbedrijf Voscon

Wat doet metaalbedrijf Voscon?

Onze 65 collega’s gaan graag aan de slag met je metaal project. Wij zorgen ervoor dat alles zo goed mogelijk verloopt. Dit kunnen wij doen omdat wij alles onder één dak hebben. Dit vermindert niet alleen je stress, maar het scheelt je ook tijd. Met Voscon heb je maar één partij nodig voor jouw metaal project.

Onderhoudsservice

Als werkzaamheden gestopt moeten worden omdat machines of installaties niet meer goed functioneren dan is dat onveilig, en kost dit geld. Wij vinden het belangrijk dat slijtages, en andere onveilige situaties op tijd worden opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen!

Wij kunnen preventief onderhoud uitvoeren voor onze eigen producten, maar ook voor producten die gemaakt zijn door een andere partij. Hier hebben wij onderhoudscontracten voor, waarbij je ook nog een duidelijke rapportage krijgt over de onderhoudswerkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. 

 Metaalbedrijf Voscon is ook actief met storingen en defecten oplossen. Ook leveren en monteren wij onderdelen. Dit doen wij 24 uur per dag om je project zo goed mogelijk te verlopen. Zo kun je ons ook inschakelen als er schades zijn aan constructies. Zo kunnen de mensen weer snel en veilig aan het werk. Wij hebben speciale onderhoudscontracten, zodat wij 24 uur klaar kunnen staan voor verschillende situaties zoals storingen, defecten en kapotte onderdelen.

Constructiewerk 

Een goede werkoppervlakte is erg belangrijk. Zo kunnen wij met onze 4000m2 voor jou aan de slag. Op ons buitenterrein van 2000m2 kunnen wij grote en kleine projecten van enkelstuks of series realiseren. 

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders kunnen worden thermisch verzinkt en worden gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op uw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes.

Modificeren

Wij geheel naar wens apparaten, onderdelen en constructies op onze afdeling verspanen modificeren. Voordat wij dit doen is het belangrijk dat er een goed ontwerp is. Zo hebben wij pompen gereviseerd, containers aangepast en flenzen bewerkt.

Plaatwerk

Als metaabedrijf kunnen wij niet zonder eigen plaatwerkerij. Zo kunnen wij platen knippen, ponsen en zetten. Wij kunnen ook snellere levertijden hanteren. omdat wij sinds 2012 een watersnijmachine hebben. Ook hebben wij een guillotineschaar en zetbank.  Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineering

Eenvoudige tot complexe oplossingen. Onze engineers kunnen je helpen met adviseren, ontwerpen en berekenen voor je metaal project. 

Zo denken wij graag met je mee over het vormgeven van het proces, het maken van een lay-out en opstelling. Zo kunnen wij complete productielijnen tot detailwerk voor je project realiseren.

Wij kunnen exacte maatvoeringen en details aanleveren. Dit doen onze engineers met 3d-software van Solidworks en Tekla. Door deze aanpak zorgen wij ervoor dat wij allebei overzicht hebben over je metaal project. Onze engineers houden ook rekening met de de best mogelijke manier voor de bouw en voor toekomstig onderhoud. Hoe complex jouw metaal project ook is. 

Montage

Wij kunnen constructies en producten die door ons zijn gemaakt ook op locatie naar keuze monteren. Ook dan is veiligheid belangrijk. Al onze monteurs hebben de benodigde certificaten om hun werk zo goed en veilig mogelijk uit te voeren. Ook onze servicewagens hebben equipment om de montage van je project zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij zijn VCA gecertificeerd zodat al onze werknemers jouw constructie of product zo veilig mogelijk kunnen monteren.  

Verspanen

Wij investeren veel in ons machinepark omdat wij snelle leveringstijden willen hanteren voor het maken van producten. Als metaalbedrijf kunnen we onze specialisatie verspanen voor verschillende metaalprojecten inzetten. Dit doen wij door nauwkeurige maatvoeringen en een goede afwerking van onze gefabriceerde producten. 

 

Dit hebben we al eerder als metaalbedrijf voor onze zakelijke klanten gebouwd:

Machine- en elektra huizen

Spiltrappen

Gemodificeerde container

Aluminium opbergkisten

Leuningwerk

Valkokers

Loopbordes

Gelijkrichter station

Leidingbrug

Kooiladders

Radartoren

Werkbordessen

Plantenbakken

Morsklep

Mogen we je metaalconstructie maken?

Neem contact met ons op

Hoe werkt metaalbedrijf Voscon ?

Start van onze samenwerking

Een goed begin is het halve werk, en daarom gaan wij graag het gesprek met je aan. Zo leren wij elkaar beter kennen, en kunnen we je zo goed mogelijk helpen met je metaal project. je wensen, ideeën, eisen, en ontwerpen kunnen wij dan samen bespreken. Wij kunnen je dan ook een nauwkeurige prijsopgave geven voor het realiseren van jouw metaal project.

Bouwproces

Wij gaan aan de slag met je project! Zo kunnen onze engineers als je nog geen tekening hebt een ontwerp maken. Wij denken namelijk graag met je mee over het hele proces. Zo denken we met je mee over: het ontwerp, maken van een lay-out en opstelling, van detailwerk tot complete productielijnen. 

Wij doen de werkvoorbereiding voor je project. Zo worden er planningen gemaakt, kwaliteitseisen gehanteerd en wordt er een inspectierapport opgesteld door onze werkvoorbereiders.

Als dit proces goed is verlopen kunnen wij aan de slag met je project. Dan krijg je ook een duidelijke planning. Wanneer het product of constructie is gemaakt kunnen wij het voor je nabewerken of gelijk worden verstuurd naar. 

Nabewerken

Als de constructie of het product is gemaakt voor je project, kunnen wij het nog nabewerken. Dit kunnen wij op drie verschillende manieren:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

Inspectie, levering en montage door metaalbedrijf Voscon

Na het maken van je metaal project inspecteren wij het gemaakte product of constructie op de gestelde kwaliteitseisen. Na jouw goedkeuring kunnen we het bij je leveren of monteren op een andere locatie naar keuze. Na het afleveren van jouw product of constructie krijg je 5 tot 10 jaar product-garantietermijn. 

Metaalbedrijf Voscon: veiligheid & kwaliteit voor onze zakelijke klanten

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001
 • NEN-EN 1090 EXC-3
 • ISO 3834-2
 • VCA**
 • Partner in sociaal ondernemen, keurmerk “Sociaal werkpact MVS”
 • Certified training company
 • OOM Award

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Metaalbewerker Van Metaalbedrijf Voscon

Peter van Dijk

01/04/2021

Ik had een spoed opdracht voor metaalbedrijf Voscon en deze hebben ze perfect uitgevoerd!

Olaf Maurik

15/10/2020

Snelle service, goede communicatie en aardige gasten!

Jens de waart

24/02/2020

Top bedrijf! Al meerdere constructies door Voscon laten bouwen en altijd een perfect resultaat!

Metaal Project Door Metaalbedrijf Voscon gerealiseerd

Je metaalprojecten, groot of klein, onder 1 dak bij metaalbedrijf Voscon

Ben je benieuwd wat metaalbedrijf Voscon voor je onderneming kan betekenen?

Neem dan contact met ons op of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111. Je kan ons natuurlijk ook direct een vraag stellen via onze chat.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen jullie een offerte op afstand opmaken?

  Bij sommige projecten is het lastig om een offerte op te stellen zonder dat we de situatie niet hebben gezien. Om ervoor te zorgen dat we een goede offerte op kunnen maken, komen we dan bij jou op locatie kijken. Maar in veel gevallen kunnen wij ook op afstand een offerte opmaken.

  We nemen altijd contact met je op als we de locatie willen bekijken en maken samen een afspraak.

 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

  Na het aanvragen van een offerte op maat gaan onze experts met je aanvraag aan de slag. Je ontvangt de eerste versie van de offerte meestal binnen 3 tot 5 werkdagen. In de offerte vind je een berekening en een planning.

  Als je akkoord bent met onze indicatie kan het voorkomen dat een expert de locatie wil bekijken. We kunnen de offerte dan nóg preciezer berekenen. Daarna passen we de huidige offerte aan en sturen we die naar je op.

 • Hoe snel kunnen jullie met een project starten?

  Wanneer je de offerte goedkeurt, kunnen we de benodigdheden voor je project bestellen. Daarna kunnen we aan de slag met het realiseren van je project.

  Als je de offerte hebt goedgekeurd en de materialen zijn besteld kunnen we vaak al binnen 5 werkdagen voor je aan de slag. Voor die tijd heb je uiteraard al een gedetailleerde planning van ons ontvangen of spreken we een leverdatum af. Je weet dan precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

 • Hebben jullie ook ruimte voor spoedopdrachten?

  Ja, we houden in onze planning altijd tijd vrij voor spoed projecten.

  Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Sommige werkzaamheden zoals het maken van leuningwerk kunnen we vaak binnen twee weken realiseren. Het modificeren van containers duurt meestal 6 tot 8 weken.

  De expert die je offerte maakt, zal dit altijd vooraf én duidelijk met je communiceren. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan, afspraak is afspraak.

 • Ik zie dat jullie alles van metaal kunnen bouwen? Hoe ver gaan jullie daarin?

  In theorie kunnen we alles van metaal bouwen. Met meer dan 65 collega’s die zich bezighouden met constructiewerk kunnen we in theorie zelfs de Erasmusbrug nabouwen. Wil je iets van metaal laten bouwen en wil je daar met ons over sparren? Dan horen wij dat graag.

  Wil je weten wat we al van metaal gebouwd hebben? Kijk dan eens bij onze projecten.