Offerte aanvragen

Machinebouw: van ontwerp tot realisatie

Gespecialiseerd in machinebouw sinds 1984

Voscon is een allround constructiebedrijf met een specialisatie in machinebouw en metaalproducten. Dit doen we al sinds 1984, en daardoor hebben we een indrukwekkend machinepark kunnen realiseren voor onze specialisaties. Zo kunnen we verspanen, plaatwerken, modificeren en dit doen we in onze eigen plaatwerkerij.  Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’

Of je nu een grote of een kleine machine wilt laten bouwen, onze 65 collega’s helpen je graag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van jouw machinebouw project.

 

Machinebouw Voscon: wat doen wij?

Als specialist in de machinebouw hebben we verschillende vakmensen voor elk machinebouw project. Door ons grote team van 65 medewerkers, kunnen we elk project vloeiend laten verlopen. Je hebt bij ons één aanspreekpunt. Hierdoor zijn de lijnen kort en ben je geen onnodige tijd kwijt aan randzaken. Daarnaast regelen we alles voor je. Van a tot z.

Machines die we hebben gebouwd:

  • machine dat accuraat vlekken maakt;
  • breker installatie;
  • transportbanden;
  • wikkelmachine;
  • spuitcabine;
  • zeefinstallatie.

Een selectie van onze machinebouw projecten

Afwikkelmachine

Rollen rubber van diverse diktes worden in dit frame geplaatst zodat de rollen afgewikkeld kunnen worden op een snijtafel.

Geautomatiseerde zeef/menger

De in hoogte verstelbare menger kan diverse componenten aandrijven die op het vat geplaatst kunnen worden.

Slanggeleiding

Slanggeleiding die een grote hydraulische slang geleid van de haspel naar de zaagstraat in een rechte lijn.

Sap persmachine

Machine wordt gebruikt om producten uit te persen tot vloeistof.

Onderhoudsservice voor machinebouw

Wanneer het werk moet worden stilgelegd omdat installaties of machines niet meer goed functioneren, dan kost dit niet alleen veel geld, maar ook tijd. Het is belangrijk dat er met regelmaat wordt gekeken naar slijtages en onveilige situaties, en deze tijdig worden opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen toch? 

Om die reden bieden we onderhoudscontracten aan die een preventieve werking hebben. Dit doen we voor onze eigen machines die we gebouwd hebben, maar ook voor machines die door een andere partij zijn gemaakt. Wij geven je duidelijke rapportages na controles en onderhoud. Jij weet dan precies hoe je installatie of machine ervoor staat. Bij machinebouw kunnen we tijdens een controle ook preventief onderhoud uitvoeren. Zo voorkom je onnodig stilstaan en valt het werk niet stil. 

Wij zijn ook actief in het oplossen van storingen en defecten, maar ook in het leveren en monteren van onderdelen. Dit kunnen we 24 uur per dag, dus ook wanneer er al schades of defecten zijn. Voor dit type onderhoud hebben we een speciaal onderhoudscontract die op jouw bedrijf is afgestemd.

Machinebouw projecten van enkelstuks tot complete series

De werkplaats van Voscon machinebouw heeft een werkoppervlakte van 4000 m2 waarvan het buitenterrein 2000 m2 groot is. Ons werkoppervlakte is dus groot genoeg voor allerlei verschillende soorten machinebouw projecten. Zo kunnen we grote en kleine projecten voor je realiseren. Van enkelstuks tot complete series. 

Wij modificeren bestaande onderdelen van machines

Bestaande machines en onderdelen kunnen we in onze werkplaats modificeren. Voordat we beginnen met het modificeren is het belangrijk om een tekening te laten maken door onze engineers.

Plaatwerkerij van machinebouw Voscon

Eigen plaatwerkerij voor snellere levertijden

Sinds 2012 hebben we onze eigen watersnijmachine, zodat wij nog kortere levertijden kunnen hanteren. Ook heeft Voscon machinebouw een eigen plaatwerkerij waar we platen kunnen knippen, ponsen en zetten. Uiteraard hebben we ook een zetbank en guillotineschaar. We hebben de juiste mensen en gereedschappen om je project te realiseren. Bekijk alle specificaties van ons machinepark. 

Engineering voor complexe machinebouw projecten

Van tekenen tot het berekenen. De engineers vinden de geschikte oplossing voor je machine. Hoe complex je probleem ook kan zijn. Wij ondersteunen je bij de verschillende aspecten van jouw project zoals: 

Het meedenken en vormgeven van het proces. Geschikte opstellingen onderzoeken en lay-outs maken voor complete productielijnen tot detailwerk.

De engineers van de machinebouw maken gebruik van 3d-software van Tekla en Solidworks. Zo hebben we nauwkeurige maatvoeringen en kunnen wij details aanleveren. Met deze manier van werken kunnen we het overzicht houden over elk machinebouw project. Ook houden we rekening met toekomstig onderhoud in het ontwerp. 

Machines monteren bij ons in de werkplaats of bij de klant op locatie

Voordat we starten met het monteren van je machine controleren wij eerst de gemaakte onderdelen. Wij vinden veiligheid en kwaliteit belangrijk. Daarom zijn we VCA gecertificeerd en onze monteurs zijn in het bezit van alle benodigde certificaten die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren met een heftruck of bijvoorbeeld een hoogwerker. Ook zijn onze servicewagens uitgerust met de beste gereedschappen om de montage zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Specialist in het verspanen van metaalproducten

Met een specialisatie in het maken van verschillende soorten metaalproducten zijn we gewend om extra aandacht te geven aan de maatvoering en afwerking van onze producten.

Benieuwd of wij jou machine kunnen ontwikkelen?

Neem contact met ons op

Wat is de werkwijze van Voscon machinebouw?

#1 Eerst even kennismaken en je wensen bespreken

Bij de start van onze samenwerking vinden we het belangrijk om samen het gesprek aan te gaan. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en kunnen we je wensen, ideeën, eisen en eventuele tekeningen samen bespreken. Daarna kunnen we een offerte voor je opmaken die aansluit bij je wensen.

#2 Bouwproces: machinebouw van ontwerp tot realisatie

Wij gaan voor je aan de slag! Als je nog geen tekening hebt dan zorgen onze engineers ervoor dat alle ideeën en wensen worden vertaald naar een tekening. Ook denken we graag met je mee om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen we vormgeven, een opstelling maken en een lay-out opstellen. Van detailwerk tot complete productielijnen.

Voordat er wordt gebouwd doen we de werkvoorbereiding. Zo kijken we naar verschillende kwaliteitseisen, worden er planningen gemaakt en wordt er een inspectierapport opgemaakt.

Als het hele proces goed is verlopen wordt de constructie of het product gelijk gebouwd. Ook ontvang je een planning over de bouw van de machine. Wanneer de machine is gebouwd kan het worden verstuurd of gaan we het nog voor je nabewerken. Ook dit kan je dan terug vinden in de planning.  

#3 Het product nabewerken voor een langere levensduur

Het  product kan op drie verschillende manieren bewerkt worden. Wij kunnen het product: 

  • Poedercoaten
  • Verzinken
  • Schilderen

#4 Inspectie, levering en montage door Voscon machinebouw

Na de bewerking van de machine bekijken we of het product voldoet aan de kwaliteit die we als bedrijf willen waarborgen. Na de goedkeuring van ons en van jou, kunnen we het product bij je leveren of monteren. Wanneer de machine is geleverd krijg je 5 tot 10 jaar garantie op het product.

Veiligheid en kwaliteit vinden we belangrijk

Veiligheid, kwaliteit en regelgeving zijn bij Machinebouw Voscon de belangrijkste peilers.

Wil je meer informatie over de veiligheid en hoe we de kwaliteit bij ons bedrijf hoog houden? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Offerte aanvragen voor machinebouw? Neem contact op!

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat Voscon machinebouw voor je kan betekenen?

Neem dan contact met ons op, start een chat of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111.