Offerte aanvragen

Geen velden gevonden.

Machinebouw: van ontwerp tot realisatie

Gespecialiseerd in machinebouw sinds 1984

Voscon is een allround constructiebedrijf met een specialisatie in machinebouw en metaalproducten. Dit doen we al sinds 1984, en daardoor hebben we een indrukwekkend machinepark kunnen realiseren voor onze specialisaties. Zo kunnen we verspanen, plaatwerken, modificeren en dit doen we in onze eigen plaatwerkerij.  Zoals onze pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’

Of je nu een grote of een kleine machine wilt laten bouwen, onze 65 collega’s helpen je graag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van je project.

 

Machinebouw Voscon: wat doen wij?

Als specialist in het maken van machines hebben we verschillende vakmensen. Door ons grote team van 65 medewerkers, kunnen we elk project vloeiend laten verlopen. Je hebt bij ons één aanspreekpunt. Hierdoor zijn de lijnen kort en ben je geen onnodige tijd kwijt aan randzaken. Daarnaast regelen we alles voor je. Van a tot z.

Machines die we hebben gebouwd:

 • machine dat accuraat vlekken maakt;
 • breker installatie;
 • transportbanden;
 • wikkelmachine;
 • spuitcabine;
 • zeefinstallatie.

Een selectie van onze machinebouw projecten

Afwikkelmachine

Rollen rubber van diverse diktes worden in dit frame geplaatst zodat de rollen afgewikkeld kunnen worden op een snijtafel.

Geautomatiseerde zeef/menger

De in hoogte verstelbare menger kan diverse componenten aandrijven die op het vat geplaatst kunnen worden.

Slanggeleiding

Slanggeleiding die een grote hydraulische slang geleid van de haspel naar de zaagstraat in een rechte lijn.

Sap persmachine

Machine wordt gebruikt om producten uit te persen tot vloeistof.

Onderhoudsservice voor machinebouw

Wanneer het werk moet worden stilgelegd omdat installaties of machines niet meer goed functioneren, dan kost dit niet alleen veel geld, maar ook tijd. Het is belangrijk dat er met regelmaat wordt gekeken naar slijtages en onveilige situaties, en deze tijdig worden opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen toch? 

Om die reden bieden we onderhoudscontracten aan die een preventieve werking hebben. Dit doen we voor onze eigen machines die we gebouwd hebben, maar ook voor machines die door een andere partij zijn gemaakt. Wij geven je duidelijke rapportages na controles en onderhoud. Jij weet dan precies hoe je installatie of machine ervoor staat. Tijdens een controle  kunnen we ook preventief onderhoud uitvoeren. Zo voorkom je onnodig stilstaan en valt het werk niet stil. 

Wij zijn ook actief in het oplossen van storingen en defecten, maar ook in het leveren en monteren van onderdelen. Dit kunnen we 24 uur per dag, dus ook wanneer er al schades of defecten zijn. Voor dit type onderhoud hebben we een speciaal onderhoudscontract die op jouw bedrijf is afgestemd.

Machinebouw projecten van enkelstuks tot complete series

Onze werkplaats  heeft een werkoppervlakte van 4000 m2 waarvan het buitenterrein 2000 m2 groot is. Ons werkoppervlakte is dus groot genoeg voor het maken van verschillende soorten machines. Zo kunnen we grote en kleine projecten voor je realiseren. Van enkelstuks tot complete series. 

Wij modificeren bestaande onderdelen van machines

Bestaande machines en onderdelen kunnen we in onze werkplaats modificeren. Voordat we beginnen met het modificeren is het belangrijk om een tekening te laten maken door onze engineers.

Plaatwerkerij van machinebouw Voscon

Eigen plaatwerkerij voor snellere levertijden

Sinds 2012 hebben we onze eigen watersnijmachine, zodat wij nog kortere levertijden kunnen hanteren. Ook hebben we een eigen plaatwerkerij waar we platen kunnen knippen, ponsen en zetten. Uiteraard hebben we ook een zetbank en guillotineschaar. We hebben de juiste mensen en gereedschappen om je project te realiseren. Bekijk alle specificaties van ons machinepark. 

Engineering voor het maken van complexe machine projecten

Van tekenen tot het berekenen. De engineers vinden de geschikte oplossing voor je machine. Hoe complex je probleem ook kan zijn. Wij ondersteunen je bij de verschillende aspecten van jouw project zoals: 

Het meedenken en vormgeven van het proces. Geschikte opstellingen onderzoeken en lay-outs maken voor complete productielijnen tot detailwerk.

De engineers van de machinebouw maken gebruik van 3d-software van Tekla en Solidworks. Zo hebben we nauwkeurige maatvoeringen en kunnen wij details aanleveren. Met deze manier van werken kunnen we het overzicht houden over elk project. Ook houden we rekening met toekomstig onderhoud in het ontwerp. 

Engineerafdeling Machinebouw

Machines monteren bij ons in de werkplaats of bij de klant op locatie

Voordat we starten met het monteren van je machine controleren wij eerst de gemaakte onderdelen. Wij vinden veiligheid en kwaliteit belangrijk. Daarom zijn we VCA gecertificeerd en onze monteurs zijn in het bezit van alle benodigde certificaten die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren met een heftruck of bijvoorbeeld een hoogwerker. Ook zijn onze servicewagens uitgerust met de beste gereedschappen om de montage zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Specialist in het verspanen van metaalproducten

Met een specialisatie in het maken van verschillende soorten metaalproducten zijn we gewend om extra aandacht te geven aan de maatvoering en afwerking van onze producten.

Benieuwd of wij jou machine kunnen ontwikkelen?

Neem contact met ons op

Wat is de werkwijze van Voscon machinebouw?

#1 Eerst even kennismaken en je wensen bespreken

Bij de start van onze samenwerking vinden we het belangrijk om samen het gesprek aan te gaan. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en kunnen we je wensen, ideeën, eisen en eventuele tekeningen samen bespreken. Daarna kunnen we een offerte voor je opmaken die aansluit bij je wensen.

#2 Bouwproces: machinebouw van ontwerp tot realisatie

Wij gaan voor je aan de slag! Als je nog geen tekening hebt dan zorgen onze engineers ervoor dat alle ideeën en wensen worden vertaald naar een tekening. Ook denken we graag met je mee om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen we vormgeven, een opstelling maken en een lay-out opstellen. Van detailwerk tot complete productielijnen.

Voordat er wordt gebouwd doen we de werkvoorbereiding. Zo kijken we naar verschillende kwaliteitseisen, worden er planningen gemaakt en wordt er een inspectierapport opgemaakt.

Als het hele proces goed is verlopen wordt de constructie of het product gelijk gebouwd. Ook ontvang je een planning over de bouw van de machine. Wanneer de machine is gebouwd kan het worden verstuurd of gaan we het nog voor je nabewerken. Ook dit kan je dan terug vinden in de planning.  

#3 Het product nabewerken voor een langere levensduur

Het  product kan op drie verschillende manieren bewerkt worden. Wij kunnen het product: 

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

#4 Inspectie, levering en montage

Na de bewerking van de machine bekijken we of het product voldoet aan de kwaliteit die we als bedrijf willen waarborgen. Na de goedkeuring van ons en van jou, kunnen we het product bij je leveren of monteren. Wanneer de machine is geleverd krijg je 5 tot 10 jaar garantie op het product.

Veiligheid Machinebouw

Veiligheid en kwaliteit vinden we belangrijk

Veiligheid, kwaliteit en regelgeving vinden wij belangrijk.

Wil je meer informatie over de veiligheid en hoe we de kwaliteit bij ons bedrijf hoog houden? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Heb je een vraag of wil je graag geadviseerd worden?

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat wij voor je machinebouw project kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Direct een offerte aanvragen? Bekijk dan het offerteformulier onder onze contactgegevens.

Of wil je liever direct een offerte aanvragen?

Wil je graag een vrijblijvende offerte op maat aanvragen voor je machinebouw project? Dan kan via het offerteformulier.

Veelgestelde vragen

 • Kunnen jullie een offerte op afstand opmaken?

  Bij sommige projecten is het lastig om een offerte op te stellen zonder dat we de situatie niet hebben gezien. Om ervoor te zorgen dat we een goede offerte op kunnen maken, komen we dan bij jou op locatie kijken. Maar in veel gevallen kunnen wij ook op afstand een offerte opmaken.

  We nemen altijd contact met je op als we de locatie willen bekijken en maken samen een afspraak.

 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

  Na het aanvragen van een offerte op maat gaan onze experts met je aanvraag aan de slag. Je ontvangt de eerste versie van de offerte meestal binnen 3 tot 5 werkdagen. In de offerte vind je een berekening en een planning.

  Als je akkoord bent met onze indicatie kan het voorkomen dat een expert de locatie wil bekijken. We kunnen de offerte dan nóg preciezer berekenen. Daarna passen we de huidige offerte aan en sturen we die naar je op.

 • Hoe snel kunnen jullie met een project starten?

  Wanneer je de offerte goedkeurt, kunnen we de benodigdheden voor je project bestellen. Daarna kunnen we aan de slag met het realiseren van je project.

  Als je de offerte hebt goedgekeurd en de materialen zijn besteld kunnen we vaak al binnen 5 werkdagen voor je aan de slag. Voor die tijd heb je uiteraard al een gedetailleerde planning van ons ontvangen of spreken we een leverdatum af. Je weet dan precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

 • Hebben jullie ook ruimte voor spoedopdrachten?

  Ja, we houden in onze planning altijd tijd vrij voor spoed projecten.

  Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Sommige werkzaamheden zoals het maken van leuningwerk kunnen we vaak binnen twee weken realiseren. Het modificeren van containers duurt meestal 6 tot 8 weken.

  De expert die je offerte maakt, zal dit altijd vooraf én duidelijk met je communiceren. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan, afspraak is afspraak.

 • Ik zie dat jullie alles van metaal kunnen bouwen? Hoe ver gaan jullie daarin?

  In theorie kunnen we alles van metaal bouwen. Met meer dan 65 collega’s die zich bezighouden met constructiewerk kunnen we in theorie zelfs de Erasmusbrug nabouwen. Wil je iets van metaal laten bouwen en wil je daar met ons over sparren? Dan horen wij dat graag.

  Wil je weten wat we al van metaal gebouwd hebben? Kijk dan eens bij onze projecten.