Elektrahuis op maat laten bouwen? | Voscon

Zoek je naar een bouwspecialist om een e-house / elektrahuis op maat te laten fabriceren? Wij hebben de afgelopen jaren tientallen elektra huizen gemaakt.

Van een elektrahuis voor een nieuwe op- en overslagkraan (ship-to-ship crane) op de Maasvlakte tot en met een elektrahuis voor een booreiland op de Noordzee.

Tijdens dit proces nemen we alles voor je uit handen. Van het ontwerpen tot het monteren op de locatie.

Ook een bestaand elektrahuis kunnen wij geheel naar jouw wensen op maat modificeren.

Direct een adviseur spreken over onze mogelijkheden?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op ➜

Elektrahuis op maat laten maken
Voor welke industrieën maken jullie regelmatig een elektrahuis op maat?

Voor welke industrieën maken jullie regelmatig een elektrahuis op maat?

Een elektrahuis op maat kan gemaakt worden voor diverse toepassingen, afgestemd op de unieke vereisten en de specifieke omgeving waarin ze functioneren.

Ons specialisme als metaalbedrijf richt zich op het bouwen van elektrahuizen voor bedrijven in de haven-industrie, de industriële sector, de energietransitie sector en de offshore- en transportsector.

Welke soorten maatwerk elektrahuizen kunnen jullie bouwen?

De producten die we fabriceren, worden altijd op maat gemaakt. Wij hebben al meerdere elektrahuizen en tranformatorhuizen mogen maken voor bedrijven in de Rotterdamse haven.

Deze containers op maat worden vaak geschilderd en geïsoleerd en worden uitgerust met computervloeren en een airco-installatie.

Naast transformatorhuizen en elektrahuizen hebben we ook meerdere gelijkrichterstations en laadstations op maat gemaakt voor bedrijven in de transportsector.

Deze containers worden doorgaans gespoten in een onopvallende kleur – afhankelijk van de omgeving – zodat de container niet opvalt. Ook deze containers worden geïsoleerd en voorzien van een coating. En wanneer ze in de openbare ruimte komen te staan, kunnen we de container ook voorzien van anti-graffiti panelen.

Welke soorten maatwerk elektrahuizen kunnen jullie bouwen?
Welke mogelijkheden zijn er voor een elektrahuis op maat?

Welke mogelijkheden zijn er voor een elektrahuis op maat?

We denken graag met je mee in welke bewerkingen en toepassingen belangrijk zijn voor jouw specifieke elektrahuis op maat.

Wij kunnen elektrahuizen onder andere voorzien van:

 • Airconditioning: We kunnen airco installeren voor temperatuurregulatie: verwarming tijdens koude dagen en verkoeling in de zomer, wat zowel personen als machines ten goede komt.

 

 • Anti-graffiti panelen: Door het monteren van deze panelen wordt het lastiger om graffiti aan te brengen en is schoonmaken eenvoudiger, zonder de lak te beschadigen.

 

 • Brandvertragende behandeling: Voor elektrahuizen met belangrijke hard- en software componenten voor processturing is een brandvertragende behandeling aan te raden. Dit vertraagt een brand met 30 tot 60 minuten.

 

 • Container schilderen: We kunnen je elektrahuis in elke gewenste kleur schilderen. Dus ook in de huisstijl van je bedrijf.

 

 • Isolatie: Om vocht buiten te houden en de binnenin aanwezige componenten te beschermen, kunnen we een elektrohuis volledig isoleren.

 

 • Verlichting: Voor elektrahuizen die buiten staan of in donkere ruimtes gebruikt worden, bieden we 24/7 verlichtingsopties, zowel binnen als buiten.

Hoe snel kunnen jullie een elektrahuis op maat bouwen en afleveren op locatie?

Hoe lang een project duurt is afhankelijk van je wensen en eisen voor het elektrahuis.

 1. Wil je een elektrahuis op maat laten maken voor een overslagkraan of voor een booreiland op de Noordzee?
 2. Welke modificaties zijn belangrijk voor het elektrahuis dat jij voor ogen hebt?
 3. Kan het elektrahuis in een 20ft worden gebouwd of in een 40ft container?

Door samen in gesprek te gaan, is het mogelijk om te bepalen aan welke harde eisen het elektrahuis exact aan moet voldoen. En kunnen we ook met je meedenken welke modificaties echt nodig zijn en welke optioneel zijn.

Wanneer je onze offerte goedkeurt, duurt het laten maken van een gemiddeld elektrahuis project 6 tot 8 weken.

Wil je exact weten hoe snel we jouw elektrahuis op maat kunnen maken?

Bel ons dan naar +31 (0)10 – 44 51 111.

Hoe snel kunnen jullie een elektrahuis op maat bouwen en afleveren op locatie?

Hoe verloopt het proces als we een elektrahuis op maat willen laten maken?

1. Het startpunt van onze samenwerking

Bij aanvang van elke samenwerking hechten we veel waarde aan een persoonlijke ontmoeting met jou. Op deze manier kunnen we elkaar beter leren kennen en jouw ideeën, wensen, eisen, en eventuele tekeningen en ontwerpen bespreken. Op basis hiervan stellen we een offerte op die we graag met jou doornemen.

 

2. Het bouwproces van het elektrahuis

Naar aanleiding van jouw ideeën, wensen, eisen, tekeningen of ontwerpen kan het bouwproces drie verschillende richtingen inslaan:

 

Engineering
Als je nog geen ontwerp of tekening hebt, zetten we jouw ideeën om in een bruikbare 3D-tekening. Dit doen we met behulp van Tekla of SolidWorks. Hierbij ondersteunen we je in:

 • Het meedenken over het proces.
 • Het vormgeven van het proces.
 • Het maken van een opstelling.
 • Het bepalen van de lay-out.
 • Het creëren van complete productielijnen tot in detail.

 

Werkvoorbereiding
Voordat we beginnen met de bouw, kijken we naar verschillende kwaliteitseisen, stellen we planningen op en maken we inspectierapporten.

 

Het maken van het elektrahuis op maat
Zodra alle kwaliteitseisen, ontwerpen en tekeningen duidelijk zijn, gaan we direct over tot de bouw van het elektrahuis. Hierbij ontvang je van ons een planning. Na voltooiing van de bouw kan het product worden verzonden of eventueel nog worden nabewerkt.

 

3. De nabewerking

Als de container klaar is, bieden we de mogelijkheid tot nabewerking op drie verschillende manieren:

 1. Verzinken
 2. Schilderen
 3. Poedercoaten

 

4. Inspectie, levering en installatie van het elektrahuis op maat

Na de nabewerking inspecteren we het elektrahuis en bij goedkeuring leveren we deze bij jou af. Het elektrahuis op maat is dan volledig functioneel en direct te gebruiken. Na de installatie op jouw locatie bieden we een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar.

Elektrahuis op maat laten maken?

Heb je een vraag of wil je een gepersonaliseerde offerte ontvangen voor een maatwerk elektrahuis?

Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

We staan je graag te woord.