De 🇳🇱 Nederlandse 🇳🇱 specialist in containerbouw | Voscon

Ben je op zoek naar een containerbouw specialist? In de loop der jaren hebben wij al honderden containers mogen ontwerpen, bouwen, nabewerken, leveren & monteren.

Van compleet geïsoleerde containers met brandwerende eigenschappen tot containers met verlichting, airconditioning en anti-graffiti panelen. Heb je een specifieke container wens, dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres.

containerbouw met anti graffiti panelen
containerbouw werkzaamheden voorbeeld

Welke veelvoorkomende mogelijkheden zijn er in containerbouw?

De mogelijkheden in containerbouw zijn eindeloos. Dit komt door de buitengewone eigenschappen die containers hebben. Ze zijn duurzaam, sterk, relatief licht gewicht en eenvoudig te transporteren. De containers die wij voornamelijk maken, zijn bedoeld voor de haven, de industrie en de offshore- en transportsector.

Containerbouw in de vorm van elektrahuizen, transformatorhuizen, laadstations en gelijkrichterstations

Elektrahuizen en transformatorhuizen
In de haven van Rotterdam is duurzaamheid en efficiëntie erg belangrijk. Het is dan ook niet vreemd dat we voor Rotterdamse havenbedrijven veel elektrahuizen en transformatorhuizen maken. Deze containers leveren we meestal volledig geschilderd, geïsoleerd en voorzien van airco-installatie en computervloer af.

Laadstations en gelijkrichterstations
Naast elektrahuizen en transformatorhuizen maken wij ook veel laadstations en gelijkrichterstations. Deze worden vaak ingezet door vervoersbedrijven en bevinden zich meestal in de publieke ruimte.

Dit zorgt ervoor dat deze containers vaak in een specifieke kleur geleverd moeten worden die aansluit bij de omgeving. Ook bij laadstations en gelijkrichterstations is isolatie en coating belangrijk, maar omdat deze containers zich vaak in de publieke ruimtes bevinden, kunnen wij deze ook afleveren met zogeheten anti-graffiti panelen. Indien gewenst is het natuurlijk ook mogelijk om de containers te voorzien van een logo.

Op maak gemaakte containers
voor andere uiteenlopende doeleinden

Containerbouw kan worden ingezet voor uiteenlopende doeleinden. Wij maken voornamelijk containers op maat voor de industriële sector. Maar dat is natuurlijk maar een fractie van wat wij kunnen maken van een container. Want in principe kunnen we alle soorten (tijdelijke) containerbouw maken. Je kan dan denken aan:

 • Dugouts
 • WC hokjes
 • Zwembaden
 • Woonruimtes
 • Kantoorruimtes
 • Foodcontainers
 • Opslagcontainers
 • Festivalcontainers
 • Mobiele laboratoriums

Verven, brandvertragend maken, isoleren en coaten. De mogelijkheden in containerbouw zijn eindeloos.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn containers voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken. Wanneer je met ons in gesprek gaat, denken we met je mee over de verschillende nabewerkingen die belangrijk zijn voor jouw container modificatie.

Dit zijn veelvoorkomende mogelijkheden die we kunnen uitvoeren voor jouw container:

 • Verven van de container: We kunnen een container verven in elke mogelijke kleur. Het is dus ook mogelijk om de container in je primaire bedrijfskleur te laten schilderen.

 

 • Brandvertragend maken van de container: Zijn er belangrijke componenten in een container om een proces aan te sturen? Dan is het brandwerend maken van de container een verstandige keuze om de brand 30 tot 60 minuten af te remmen.

 

 • Isoleren van de container: We kunnen een container isoleren om vocht tegen te houden, zodat de componenten in de container goed blijven functioneren.

 

 • Airco plaatsen in de container: Het is ook mogelijk om een airco te plaatsen in de container. Op koude winterdagen kan de ruimte worden verwarmd en op warme zomerdagen kunnen de personen of machines gekoeld blijven.

 

 • Verlichting voor de container: Wanneer een container in een donkere ruimte of heel het jaar buiten staat is het fijn om 24/7 verlichting te hebben. Dit kan zowel binnen als buiten de container worden gerealiseerd.

 

 • Anti-graffiti panelen monteren op de container: Door deze panelen op een container te plaatsen, is het spuiten van graffiti moeilijker dan op een normale container. Maar ook het schoonmaken is eenvoudig zonder de lak van de container te beschadigen.

 

containerbouw plaatsen op locatie

Hoe snel kunnen jullie een containerbouw project realiseren?

Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Na de goedkeuring op onze offerte wordt een gemiddeld containerbouw project binnen 6 tot 8 weken gerealiseerd. De container staat dan volledig werkend op jouw locatie naar keuze.

Wil je exact weten hoe snel we jouw container op maat kunnen maken? Neem dan contact met ons op.

Hoe verloopt het containerbouw proces bij jullie?

1. Het begin van onze samenwerking

Bij aanvang van elke samenwerking hechten we veel waarde aan een persoonlijke ontmoeting met jou. Op deze manier kunnen we elkaar beter leren kennen en jouw ideeën, wensen, eisen, en eventuele tekeningen en ontwerpen bespreken. Op basis hiervan stellen we een offerte op die we graag met jou doornemen.

containerbouw op transport
containerbouw afgerond om naar de klant toe te sturen

2. Het bouwproces van de container

Naar aanleiding van jouw ideeën, wensen, eisen, tekeningen of ontwerpen kan het bouwproces drie verschillende richtingen inslaan:

 

Engineering

Als je nog geen ontwerp of tekening hebt, zetten we jouw ideeën om in een bruikbare 3D-tekening. Dit doen we met behulp van Tekla of SolidWorks. Hierbij ondersteunen we je in:

 • Het meedenken over het proces.
 • Het vormgeven van het proces.
 • Het maken van een opstelling.
 • Het bepalen van de lay-out.
 • Het creëren van complete productielijnen tot in detail.

 

Werkvoorbereiding

Voordat we beginnen met de bouw, kijken we naar verschillende kwaliteitseisen, stellen we planningen op en maken we inspectierapporten.

 

Bouw van de container

Zodra alle kwaliteitseisen, ontwerpen en tekeningen duidelijk zijn, gaan we direct over tot de bouw van de container. Hierbij ontvang je van ons een planning. Na voltooiing van de bouw kan het product worden verzonden of eventueel nog worden nabewerkt.

3. De nabewerking

Als de container klaar is, bieden we de mogelijkheid tot nabewerking op drie verschillende manieren:

 • Schilderen
 • Poedercoaten
 • Verzinken

4. Het inspecteren, leveren en monteren van de container

Na de nabewerking voeren we een inspectie uit om te controleren of de container voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Na goedkeuring wordt het vervolgens bij jou afgeleverd en werkend gemaakt. We bieden een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar na aflevering.

Mogen we jouw containerbouw project maken?

Wil je graag een offerte op maat of heb je een vraag aan onze containerbouw adviseurs? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord.