283
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

283
Sollicitatie formulier

Containerbouw in Rotterdam

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van containerbouw in Rotterdam en omgeving? Dan zit je hier bij Voscon aan het juiste adres! Wij ondersteunen je namelijk met de complete engineering van de container. Van sterkteberekeningen tot brandwerend maken of airco plaatsen: wij kunnen het allemaal!

Voscon is het grootste metaalbewerkingsbedrijf van Rotterdam en omstreken. Met ontwerp, productie, montage en onderhoud onder één dak is Voscon een allround constructiebedrijf dat gespecialiseerd is in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, trappen en containerbouw voor bedrijven in de industriële sector.

 

Containerbouw in de omgeving van Rotterdam

Wil jij ons graag benaderen voor een containerbouw project? Dan ben je vast benieuwd naar hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Nadat we samen om de tafel hebben gezeten, werken wij vanaf een schets of plattegrond een container uit. Het gaat hierbij niet om standaard maten, maar echt de maten die voor jouw specifieke container nodig zijn. Het is dus altijd een gepersonaliseerd ontwerp. Ondanks deze wisselende formaten, hebben onze containers wel de uiterlijke kenmerken van een standaard container.

 

Containerbouw: de complete engineering

Bij Voscon vinden wij het belangrijk dat wij de klant kunnen ondersteunen van ontwerp tot onderhoud. Daarom ondersteunen wij de klant met de complete engineering van de container. Denk daarbij ook aan sterkte berekeningen maken, de container brandwerend maken voor 30-60 minuten, een airco installeren of het isoleren van de container. Wil je de container graag verlicht hebben? Geen enkel probleem! Ook dit kunnen wij voor je aanleggen. Dit geldt voor zowel de binnen- als buitenverlichting. Meer weten over wat wij in eigen beheer doen? We hebben het voor je opgesomd! Lassen: van kooiladders tot bordessen!

Wij doen alles in eigen beheer:

 • Engineering
 • Berekening
 • Plaatwerk (snijden en zetten)
 • Fabricage
 • Aflassen
 • Isoleren
 • Schilderen/ natlakken/ conserveren
 • Verlichting aanleggen
 • Airco installeren

 

Het inzetten van containers

Containers worden voor vele verschillende doeleinden gebruikt. Dit kan zijn voor onshore en offshore, de olie- en gasindustrie of het railsysteem. Bijvoorbeeld die van de trein en metro. De containers fungeren daar vaak als elektriciteitshuis, machinehuis, transformatorhuis of relais huis.

Nieuwsgierig? Je kunt hier een aantal van onze containerbouw projecten bekijken. Waaronder een gemodificeerde container voor Volkerrail. Met enkel de lengten, breedten en hoogten van de constructie, zijn wij aan de slag gegaan om de constructie te ontwerpen. De engineering hebben wij daarom compleet uit handen genomen. Wij hebben de plaatsbepaling van de kasten en airco’s gedaan en hebben krachtberekeningen gemaakt en vluchtroutes bepaald. Lees hieronder meer:

 

Containerbouw in onze werkplaats in Vlaardingen

Sinds de oprichting in 1984 hebben wij in Vlaardingen (vlakbij Rotterdam) een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee we gespecialiseerd zijn in het bewerken van metaalproducten. Dankzij onze zeer ruime werkplaats met een werkoppervlakte van 4000 m² en het buitenterrein van 2000 m², hebben wij meer dan voldoende ruimte voor de meest uiteenlopende projecten en constructies – waaronder containers. Voor containerbouw werken wij ook op locatie.

 

Veiligheid & kwaliteit bij Voscon

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit wijst mede ook uit de certificaten van Voscon VBS B.V.

 • ISO-9001:2015
 • VCA**
 • CE EN-1090 EXC-3
 • ISO 3834-2

 

Meer weten over containerbouw en metaalbewerking?

Wil je graag weten wat Voscon voor jou kan betekenen op het gebied van containerbouw? Neem dan gerust contact met ons op voor passend advies of kom langs bij ons bezoekadres in Vlaardingen – in de omgeving van Rotterdam.

Veiligheid & kwaliteit

Offerte aanvragen