De container op maat expert van 🇳🇱 Nederland 🇳🇱 | Voscon

Op zoek naar een bouw- modificatie specialist voor een container op maat? Door de jaren heen hebben we al honderden containers ontworpen, gefabriceerd, aangepast, geleverd en geïnstalleerd.

Of het nu gaat om volledig geïsoleerde containers met brandwerende kenmerken of om containers voorzien van verlichting, airco en anti-graffiti panelen. Voor elke specifieke wens kun je bij ons terecht.

container op maat met anti graffiti panelen
container op maat inclusief transport naar een locatie naar keuze

Wat zijn de gangbare mogelijkheden in container op maat?

De opties in container op maat zijn grenzeloos. Dit is te danken aan de unieke kenmerken van containers: duurzaam, robuust, relatief licht en makkelijk te verplaatsen.

De containers die we maken zijn voornamelijk gericht op de haven-, de industriële sector, en de offshore- en transportbranche.

Container op maat voor elektrahuizen, transformatorhuizen, laadstations en gelijkrichterstations

Transformatorhuizen en elektrahuizen op maat

In de Rotterdamse haven zijn duurzaamheid en efficiëntie cruciaal. Het is dan ook logisch dat we veel elektrahuizen en transformatorhuizen voor havenbedrijven in Rotterdam maken. We leveren deze containers doorgaans volledig geschilderd, geïsoleerd en uitgerust met airco en computervloeren.

Gelijkrichter- en laadstations op maat

Naast elektrahuizen en transformatorhuizen maken we ook talrijke laadstations en gelijkrichterstations, voornamelijk voor vervoersbedrijven. Deze containers moeten vaak in een specifieke kleur zijn die past bij de omgeving. Isolatie en coating zijn ook belangrijk, en indien deze containers zich in openbare ruimtes bevinden, kunnen we ze ook leveren met zogenaamde anti-graffiti panelen.

Uiteraard kunnen we ook het logo van je bedrijf op de container schilderen.

Op maat gemaakte containers voor uiteenlopende toepassingen

Een container op maat is geschikt voor allerlei doeleinden. Ons werk focust zich vooral op de industriële sector, maar dat is slechts een klein deel van wat we met containers kunnen doen. We maken namelijk ook:

 • Mobiele laboratoriums
 • Festivalcontainers
 • Opslagcontainers
 • Foodcontainers
 • Kantoorruimtes
 • Woonruimtes
 • Zwembaden
 • WC hokjes
 • Dugouts

Schilderen, brandwerend maken, isoleren, coaten: de mogelijkheden voor een container op maat zijn eindeloos.

We denken graag met je mee over de verschillende bewerkingen die voor jouw container belangrijk zijn. Zo kunnen we de container verven, brandvertragend maken, isoleren en voorzien van airco of verlichting.

Dit zijn veelvoorkomende mogelijkheden die we kunnen uitvoeren voor jouw containerbouw:

 • Verven van de container: We kunnen een container verven in elke mogelijke kleur. Het is dus ook mogelijk om de container in je primaire bedrijfskleur te laten schilderen.

 

 • Brandvertragend maken van de container: Als belangrijke processen worden aangestuurd vanuit de container, is het verstandig om deze brandwerend te maken. Hierdoor kan een eventuele brand tot 30 tot 60 minuten worden vertraagd.

 

 • Isoleren van de container: We kunnen een container isoleren om vocht tegen te houden, zodat de componenten in de container goed blijven functioneren.

 

 • Airco plaatsen in de container: Het is ook mogelijk om een airco te plaatsen in de container. Op koude winterdagen kan de ruimte worden verwarmd en op warme zomerdagen kunnen de personen of machines gekoeld blijven.

 

 • Verlichting voor de container: Of de container nu in een donkere ruimte staat of het hele jaar buiten, 24/7 verlichting is mogelijk, zowel binnen als buiten de container.

 

 • Anti-graffiti panelen monteren op de container: Door deze panelen op een container te plaatsen, is het spuiten van graffiti moeilijker dan op een normale container. Maar ook het schoonmaken is eenvoudig zonder de lak van de container te beschadigen.

 

container op maat wordt op locatie gemonteerd

Hoe snel kan een container op maat project worden gerealiseerd?

De snelheid waarmee een project wordt uitgevoerd hangt af van de te verrichten werkzaamheden. Na goedkeuring van de offerte wordt een gemiddeld container op maat project meestal binnen 6 tot 8 weken gerealiseerd.

Wil je een precieze inschatting krijgen van de benodigde tijd voor het op maat maken van jouw container? Neem dan contact met ons op.

Hoe gaat het proces van container op maat in zijn werk bij jullie?

1. Het startpunt van onze samenwerking

Bij aanvang van elke samenwerking hechten we veel waarde aan een persoonlijke ontmoeting met jou. Op deze manier kunnen we elkaar beter leren kennen en jouw ideeën, wensen, eisen, en eventuele tekeningen en ontwerpen bespreken. Op basis hiervan stellen we een offerte op die we graag met jou doornemen.

container op maat wordt op maat gemaakt
container op maat in onze werkplaats klaar voor vertrek naar de klant

2. Het bouwproces van de container

Naar aanleiding van jouw ideeën, wensen, eisen, tekeningen of ontwerpen kan het bouwproces drie verschillende richtingen inslaan:

 

Engineering

Indien je nog geen ontwerp of tekening hebt, zetten we jouw ideeën om in een bruikbare 3D-tekening. Met behulp van Tekla of SolidWorks worden alle aspecten ondersteund, zoals:

 • Meedenken over het proces.
 • Vormgeven van het proces.
 • Opstellen van een praktische indeling.
 • Bepalen van de meest efficiënte lay-out.
 • Creëren van complete productielijnen tot in detail.

 

Werkvoorbereiding

Voordat we aan de modificatie beginnen, nemen we de tijd om verschillende kwaliteitseisen te bekijken, planningen op te stellen en inspectierapporten te maken.

 

Het maken van de container op maat

Het maken van de container op maat
Zodra alle kwaliteitseisen, ontwerpen en tekeningen duidelijk zijn, gaan we direct over tot de bouw van de container. Hierbij ontvang je van ons een planning. Na voltooiing van de bouw kan het product worden verzonden of eventueel nog worden nabewerkt.

3. De nabewerking

Als de container klaar is, bieden we de mogelijkheid tot nabewerking op drie verschillende manieren:

 • Schilderen
 • Poedercoaten
 • Verzinken

4. Inspectie, levering en installatie van de container op maat

Na de nabewerking inspecteren we de container en bij goedkeuring leveren we deze bij jou af. De container op maat is dan volledig functioneel en direct te gebruiken. Na de installatie bieden we een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar.

Mogen we jouw container op maat project realiseren?

Heb je een vraag of wil je een gepersonaliseerde container op maat offerte? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.