De šŸ‡³šŸ‡± Nederlandse šŸ‡³šŸ‡± expert in container modificatie | Voscon

Op zoek naar een expert in container modificatie? Wij hebben in de loop der tijd al talloze containers mogen ontwerpen, modificeren, leveren en plaatsen.

Of het nu gaat om volledig geĆÆsoleerde containers met brandveilige kenmerken, containers met verlichting, airconditioning en anti-graffiti panelen, bij ons vind je zeker de oplossing die aan jouw specifieke container behoeften voldoet.

container modificatie elektrahuizen
container modificatie op transport naar klant

Welke veelvoorkomende opties zijn er in container modificatie?

De mogelijkheden voor container modificatie zijn eindeloos. Dit wordt mogelijk gemaakt door de buitengewone eigenschappen van containers. Ze zijn duurzaam, sterk, relatief lichtgewicht en gemakkelijk te transporteren. We modificeren voornamelijk containers voor havengebruik, industriƫle toepassingen en de offshore- en transportsector.

Container modificatie voor transformatorhuizen, gelijkrichterstations, laadstations en elektrahuizen

Transformatorhuizen en elektrahuizen op maat

Duurzaamheid en efficiĆ«ntie zijn van groot belang in de haven van Rotterdam. Het is dan ook niet verrassend dat we voor diverse havenbedrijven in Rotterdam veel elektrahuizen en transformatorhuizen aanpassen. Deze aangepaste containers worden doorgaans volledig geschilderd, geĆÆsoleerd en voorzien van een airco-installatie en computervloer.

Gelijkrichter- en laadstations op maat

Naast het aanpassen van transformator- en elektrahuizen, zijn we ook gespecialiseerd in het modificeren van laadstations en gelijkrichterstations. Deze containers worden vaak gebruikt door vervoersbedrijven en bevinden zich meestal in openbare ruimtes.

Dit betekent dat deze containers vaak in een specifieke kleur geleverd moeten worden die naadloos aansluit bij de omgeving. Ook bij laadstations en gelijkrichterstations is isolatie en coating van groot belang, maar omdat deze containers zich vaak in de openbare ruimte bevinden, kunnen we ze voorzien van zogeheten anti-graffiti panelen. Indien gewenst is het natuurlijk ook mogelijk om de containers te voorzien van een logo.

Container modificaties voor diverse toepassingen

Container modificatie kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Onze specialiteit is het op maat maken van containers voor de industriƫle sector, maar dat is slechts een deel van onze veelzijdigheid. In feite zijn we in staat om allerlei soorten (tijdelijke) containerbouw te realiseren. Hierbij kun je denken aan:

 • Mobiele laboratoriums
 • Festivalcontainers
 • Opslagcontainers
 • Foodcontainers
 • Kantoorruimtes
 • Woonruimtes
 • Zwembaden
 • WC hokjes
 • Dugouts

Brandvertragend maken, schilderen, coaten en isoleren. De opties voor container modificaties zijn eindeloos.

Zoals eerder vermeld, kunnen containers voor diverse doeleinden worden ingezet. Als je met ons in contact komt, denken we graag mee over de verschillende nabewerkingen die van belang zijn voor jouw container modificatie.

Hier zijn enkele veelvoorkomende mogelijkheden die we kunnen toepassen op jouw container:

 • Isoleren van de container: Door isolatie kunnen we vocht buiten houden, zodat alle componenten in de container optimaal blijven functioneren.

 

 • Brandvertragend maken van de container: Als belangrijke processen worden aangestuurd vanuit de container, is het verstandig om deze brandwerend te maken. Hierdoor kan een eventuele brand tot 30 tot 60 minuten worden vertraagd.

 

 • Airco installatie in de container: Voor zowel koude winterdagen als warme zomerdagen biedt een airco uitkomst. Personen of machines kunnen zo in alle weersomstandigheden comfortabel blijven.

 

 • Anti-graffiti panelen aanbrengen op de container: Door deze panelen wordt het spuiten van graffiti moeilijker gemaakt, terwijl het reinigen ervan eenvoudig is zonder de lak van de container te beschadigen.

 

 • Verlichting voor de container: Of de container nu in een donkere ruimte staat of het hele jaar buiten, 24/7 verlichting is mogelijk, zowel binnen als buiten de container.

 

 • Schilderen van de container: We kunnen de container in elke gewenste kleur schilderen, zelfs in de kleuren van je bedrijfslogo.

 

container modificatie voor gelijkrichterstation

Hoe lang duurt het voordat mijn container modificatie project klaar is?

Hoe snel we de container modificatie kunnen realiseren, hangt af van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zodra onze offerte is goedgekeurd, duurt het doorgaans gemiddeld 6 tot 8 weken voordat het container modificatie project voltooid is. Op dat moment staat de aangepaste container volledig werkend op de locatie van jouw keuze.

Wil je een precieze inschatting krijgen van de benodigde tijd voor het op maat maken van jouw container? Neem dan contact met ons op.

Hoe verloopt het container modificatie proces bij jullie?

1. De start van onze samenwerking

Bij aanvang van elke samenwerking hechten we enorm veel waarde aan een persoonlijke ontmoeting met jou. Op deze manier krijgen we de kans om elkaar beter te leren kennen en jouw ideeƫn, wensen, eisen, en eventuele tekeningen en ontwerpen uitgebreid te bespreken. Op basis hiervan stellen we een gedetailleerde offerte op die we graag samen met jou doornemen.

container modificatie door medewerkers van Voscon
container modificatie wordt geplaatst bij een klant

Het modificatieproces van de container

Afhankelijk van jouw specifieke ideeƫn, wensen, eisen, tekeningen of ontwerpen kan het modificatieproces verschillende richtingen inslaan:

 

Engineering

Indien je nog geen ontwerp of tekening hebt, zetten we jouw ideeƫn om in een bruikbare 3D-tekening. Met behulp van Tekla of SolidWorks worden alle aspecten ondersteund, zoals:

 • Meedenken over het proces.
 • Vormgeven van het proces.
 • Opstellen van een praktische indeling.
 • Bepalen van de meest efficiĆ«nte lay-out.
 • CreĆ«ren van complete productielijnen tot in detail.

 

Werkvoorbereiding

Voordat we aan de modificatie beginnen, nemen we de tijd om verschillende kwaliteitseisen te bekijken, planningen op te stellen en inspectierapporten te maken.

 

Container modificatie

Zodra alle kwaliteitseisen, ontwerpen en tekeningen duidelijk zijn, gaan we direct over tot de daadwerkelijke modificatie van de container. We houden je op de hoogte van het proces met een gedegen planning. Na afronding van de modificatie kan het product worden verzonden of desgewenst nog verder worden aangepast.

3. De nabewerking

Nadat de container is gemodificeerd naar jouw wensen, kunnen we de container op drie verschillende manieren nabewerken:

 • Schilderen
 • Poedercoaten
 • Verzinken

4. Inspectie, levering en montage van de gemodificeerde container

Na de afwerking voeren we een grondige inspectie uit om te controleren of de container aan alle gestelde kwaliteitseisen en wensen voldoet. Na je goedkeuring wordt de container bij jou afgeleverd en werkend gemaakt. We bieden een productgarantie van 5 tot 10 jaar na levering.

Mogen we jouw container modificatie project maken?

Wil je graag een offerte op maat of heb je een vraag aan onze container modificatie adviseurs? Voel je dan vrij om contact met ons op te nemen. We staan je graag te woord.