Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Constructiebedrijf Voscon: van tramstations tot leuningwerk

Constructiebedrijf Voscon: wat hebben we niet van metaal gebouwd?

Constructiebedrijf Voscon maakt metaalconstructies voor bouwwerken en machines, maatwerk containers, buitentrappen, en toegangsluiken. Het zijn slechts enkele voorbeelden van constructies die wij hebben gemaakt. Wij kunnen je helpen bij het ontwerp, de productie, de montage en het onderhoud van de constructie. Ons constructiebedrijf bestaat al sinds 1984. In de loop der jaren hebben we daardoor een machinepark kunnen neerzetten waarmee wij alle metaalconstructies kunnen maken. Of het nu gaat om plantenbakken, radartorens, spiltrappen of gelijkrichterstations. Als het van metaal gemaakt is, kunnen wij het voor je maken. Ons constructiebedrijf maakt zowel grote als kleine constructies, enkelstuks of in series.

 

Wat hebben we al van metaal gebouwd?

Machine- en elektra huizen

Spiltrappen

Gemodificeerde container

Aluminium opbergkisten

Leuningwerk

Valkokers

Loopbordes

Gelijkrichter station

Leidingbrug

Kooiladders

Radartoren

Werkbordessen

Plantenbakken

Morsklep

Constructiebedrijf Voscon: dit kunnen we voor je betekenen

Wij zijn een allround constructiebedrijf met 65 mannen en vrouwen die elke dag werken aan de wereld van morgen. De ene dag zijn we bezig met een groot project en de andere dag een spoedklus die tussendoor komt. Hoe groot of klein een opdracht ook is, bij ons is elke klant even belangrijk. Wij zijn een allround constructiebedrijf die alle specialisaties onder één dak heeft. Hierdoor heb je maar één partij nodig die het gehele project van a tot z in goede banen leidt. Dat zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor minder stress.

Wij bieden een onderhoudsservice aan die 24/7 voor je klaar staat

Als het werk moet worden gestopt omdat installaties en machines niet meer goed werken, dan kost dit veel geld. Het is daarom belangrijk dat slijtages en onveilige situaties tijdig worden opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen. 

Wij bieden daarom onderhoudscontracten aan voor preventief onderhoud voor onze eigen gemaakte producten, en die door een andere partij zijn gemaakt en geven je daar duidelijke rapportages over. 

Ook zijn wij actief in onderdelen, storingen en defecten oplossen. Dit doen wij 24 uur per dag, ook als er schades aan constructies zijn. Zo komt het werk nooit stil te liggen en blijft de productie altijd doorlopen. Voor dit soort situaties hebben wij dan ook speciale onderhoudscontracten zodat wij altijd 24 uur per dag voor jou klaar kunnen staan.

Ons constructiebedrijf is gespecialiseerd in kleine en grote projecten

De werkplaats van ons constructiebedrijf heeft een werkoppervlakte van 4000 m2 en het buitenterrein heeft 2000 m2, en is dus groot genoeg voor allerlei verschillende soorten projecten. Zo kunnen wij grote en kleine projecten voor je realiseren. Ook al zijn het enkelstuks of complete series. 

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders kunnen worden thermisch verzinkt en worden gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op uw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes.

Bestaande constructies, apparaten en onderdelen kunnen wij voor je aanpassen

Bestaande constructies, apparaten en onderdelen kunnen wij in onze werkplaats of op onze afdeling verspanen geheel naar wens aanpassen.

Voordat we starten met het modificeren laten we altijd eerst door onze engineers een tekening maken. Zo weten onze collega’s in de werkplaats precies wat er moet gebeuren.

Ons constructiebedrijf past regelmatig bestaande containers aan, reviseert pompen en bewerkt flenzen.

Eigen plaatwerkerij voor het knippen, ponsen en zetten van platen

Wij hebben een eigen plaatwerkerij waar wij platen kunnen knippen, ponsen en zetten. Ook hebben wij sinds 2012 onze eigen watersnijmachine, zodat wij nog kortere levertijden kunnen hanteren. Uiteraard hebben wij ook een zetbank en guillotineschaar. Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineer afdeling gespecialiseerd in zowel eenvoudige als complexe oplossingen

Wij ontwikkelen, tekenen en berekenen eenvoudige tot complexe oplossingen en kunnen je ondersteunen bij verschillende fases zoals: 

Het meedenken en vormgeven van het proces, het maken van opstellingen, een lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

De engineers van ons constructiebedrijf maken gebruik van 3d-software van Tekla en Solidworks. Zo kunnen wij precieze maatvoeringen en details aanleveren. Deze aanpak zorgt ervoor dat jij en wij het overzicht houden over jouw project. Hoe complex het ook is. 

Bij de fase van engineering creëren we de best mogelijke manieren voor de bouw en houden wij rekening met toekomstig onderhoud.

Montage van onze constructies bij ons op locatie of bij de klant

De constructies en producten die in onze werkplaats worden gefabriceerd, kunnen worden gemonteerd op een locatie naar keuze. Veiligheid is dan erg belangrijk. Wij zijn dan ook VCA gecertificeerd en onze monteurs zijn in het bezit van hoogwerker, heftruck of ‘’veilig hijs’’ certificaat. De servicewagens van ons constructiebedrijf zijn ook voorzien van alle benodigde equipment.

Verspaningsafdeling voor het bewerken van verschillende metaalproducten

Met een specialisatie in het bewerken van verschillende metaalproducten zijn wij gewend om aandacht te geven aan de maatvoering en afwerking van onze gefabriceerde producten.  Ons constructiebedrijf beschikt over een modern machinepark, waarin wij regelmatig investeren, zodat wij altijd de beste producten kunnen afleveren.

Wil je iets van metaal laten bouwen?

Neem contact met ons op

De werkwijze van constructiebedrijf Voscon

#1 De start van onze samenwerking

Bij de start van onze samenwerking vinden we het belangrijk om samen met jou rond de tafel te zitten. Zo kunnen wij elkaar beter leren kennen en kunnen wij jouw wensen, ideeën, eisen, eventuele tekeningen en ontwerpen samen bespreken. Zo kunnen wij een offerte op maat voor je maken.

#2 Aan de slag met het bouwproces

Mogen wij jouw project realiseren? Dan gaan wij aan de slag met het bouwproces. Als je nog geen tekening hebt dan kan ons engineering team jouw ideeën werkelijkheid maken in een 3d tekening. Wij denken graag met je mee over het gehele proces, dus ook het vormgeven, maken van een opstelling, lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

Voordat er wordt gebouwd doen wij de werkvoorbereiding. Zo kijken wij naar verschillende kwaliteitseisen, worden er planningen gemaakt en wordt er een inspectierapport opgemaakt.

Als dit proces succesvol is doorlopen wordt de constructie of het product gelijk gebouwd. Ook ontvang je daar een planning van. Wanneer de constructie of het product is gebouwd kan het worden verstuurd of gaan wij het nabewerken.   

#3 Nabewerken voor een mooie afwerking

Als de constructie of het product is gemaakt, kunnen wij het nog nabewerken. Dit kunnen wij op drie verschillende manieren:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

#4 Inspectie, levering en montage door constructiebedrijf Voscon

Na de bewerking van jouw constructie of product inspecteren wij aan de gestelde kwaliteitseisen. Na jouw goedkeuring wordt het bij je geleverd of gemonteerd op locatie. Na de aflevering of montage krijg je een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar. 

Constructiebedrijf Voscon in beeld

Wat zeggen onze klanten over ons constructiebedrijf

Peter van Dijk

01/04/2021

Ik had een spoed opdracht voor constructiebedrijf Voscon en deze hebben ze perfect uitgevoerd!

Olaf Maurik

15/10/2020

Snelle service, goede communicatie en aardige gasten!

Jens de waart

24/02/2020

Top bedrijf! Al meerdere constructies door Voscon laten bouwen en altijd een perfect resultaat!

Veiligheid & kwaliteit staat bij ons constructiebedrijf voorop

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Veiligheid staat voorop bij Constructiebedrijf Voscon

Benieuwd of ons constructiebedrijf jouw constructie kan maken?

Neem dan contact met ons op of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111. Je kan ons natuurlijk ook direct een vraag stellen via onze chat.

Op zoek naar een constructiebedrijf?

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons ons!

Veelgestelde vragen

 • Kunnen jullie een offerte op afstand opmaken?

  Bij sommige projecten is het lastig om een offerte op te stellen zonder dat we de situatie niet hebben gezien. Om ervoor te zorgen dat we een goede offerte op kunnen maken, komen we dan bij jou op locatie kijken. Maar in veel gevallen kunnen wij ook op afstand een offerte opmaken.

  We nemen altijd contact met je op als we de locatie willen bekijken en maken samen een afspraak.

 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

  Na het aanvragen van een offerte op maat gaan onze experts met je aanvraag aan de slag. Je ontvangt de eerste versie van de offerte meestal binnen 3 tot 5 werkdagen. In de offerte vind je een berekening en een planning.

  Als je akkoord bent met onze indicatie kan het voorkomen dat een expert de locatie wil bekijken. We kunnen de offerte dan nóg preciezer berekenen. Daarna passen we de huidige offerte aan en sturen we die naar je op.

 • Hoe snel kunnen jullie met een project starten?

  Wanneer je de offerte goedkeurt, kunnen we de benodigdheden voor je project bestellen. Daarna kunnen we aan de slag met het realiseren van je project.

  Als je de offerte hebt goedgekeurd en de materialen zijn besteld kunnen we vaak al binnen 5 werkdagen voor je aan de slag. Voor die tijd heb je uiteraard al een gedetailleerde planning van ons ontvangen of spreken we een leverdatum af. Je weet dan precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

 • Hebben jullie ook ruimte voor spoedopdrachten?

  Ja, we houden in onze planning altijd tijd vrij voor spoed projecten.

  Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Sommige werkzaamheden zoals het maken van leuningwerk kunnen we vaak binnen twee weken realiseren. Het modificeren van containers duurt meestal 6 tot 8 weken.

  De expert die je offerte maakt, zal dit altijd vooraf én duidelijk met je communiceren. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan, afspraak is afspraak.

 • Ik zie dat jullie alles van metaal kunnen bouwen? Hoe ver gaan jullie daarin?

  In theorie kunnen we alles van metaal bouwen. Met meer dan 65 collega’s die zich bezighouden met constructiewerk kunnen we in theorie zelfs de Erasmusbrug nabouwen. Wil je iets van metaal laten bouwen en wil je daar met ons over sparren? Dan horen wij dat graag.

  Wil je weten wat we al van metaal gebouwd hebben? Kijk dan eens bij onze projecten.