Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Constructiebedrijf Rotterdam: van ontwerp tot realisatie

Van gemodificeerde containers tot metalen buitentrappen

Constructiebedrijf Rotterdam inhuren? Allround constructiebedrijf Voscon is gespecialiseerd in constructiewerken, apparatenbouw, machinebouw, buitentrappen en productmodificaties voor bedrijven in Rotterdam. Sinds 1984 heeft ons constructiebedrijf een indrukwekkend machinepark kunnen neerzetten waarmee wij gespecialiseerd zijn in het bewerken van metaalproducten. Verspanen en plaatwerken is voor ons dus geen enkel probleem. Zoals ons pay-off al zegt: ‘’Wat hebben we niet van metaal gebouwd?’’

Voscon constructiebedrijf Rotterdam maakt grote of kleine constructies, enkelstuks of in series. Onze 65 collega’s van ons constructiebedrijf helpen je graag met het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van jouw constructie in Rotterdam.

Werknemer aan het lassen in constructiebedrijf Rotterdam

Wat doet Voscon: constructiebedrijf Rotterdam?

Wij hebben in totaal 65 mannen en vrouwen die wij kunnen inzetten om jouw metaal project in Rotterdam zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij hebben als allround constructiebedrijf alles onder één dak. Dat zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor minder stress. Zo heb je maar één partij nodig voor jouw metaal project in Rotterdam.

Onderhoudsservice voor eigen gemaakte constructies en bestaande constructies

Als het werk moet worden gestopt in Rotterdam omdat installaties en machines niet meer goed werken, dan kost dit veel geld. Het is daarom belangrijk dat slijtages en onveilige situaties tijdig worden opgemerkt. Voorkomen is beter dan genezen.

Wij bieden daarom onderhoudscontracten aan voor preventief onderhoud voor onze eigen gemaakte producten, en die door een andere partij zijn gemaakt en geven je daar duidelijke rapportages over.

Ook zijn wij actief in onderdelen, storingen en defecten oplossen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij 24 uur per dag, ook als er schades aan constructies zijn. Zo kunnen de mensen weer verder aan hun werk. Voor dit soort situaties hebben wij dan ook speciale onderhoudscontracten zodat wij altijd 24 uur per dag voor jou klaar kunnen staan in Rotterdam.

Constructiewerken: van kooiladders tot stalen deuren voor schepen

De werkplaats van ons constructiebedrijf heeft een werkoppervlakte van 4000 m2 en het buitenterrein heeft 2000 m2, en is dus groot genoeg voor allerlei verschillende soorten projecten. Zo kunnen wij grote en kleine projecten voor je realiseren. Ook al zijn het enkelstuks of complete series.

 • Zo maken wij machine- en elektra huizen, in staal of rvs naar ontwerp van onze eigen tekenaars. Zo kan het geluid en warmte worden geïsoleerd, airconditioned en voorzien van conserveringssystemen.
 • Bordessen en platforms, kunnen worden vormgegeven door een bestaande of nieuwe tekening. Wij kunnen leuningwerk, roostervloer en/of trapopgang leveren en monteren.
 • Trappen en (kooi)ladders kunnen worden thermisch verzinkt en worden gecoat in elk gewenste kleur en worden geleverd en gemonteerd op uw locatie. De trappen kunnen in één stuk tot een lengte van 19 meter worden gemaakt.
 • Stalen en rvs industrie- en scheepsdeuren voor spatwater- en stofdichte afsluiting van bijvoorbeeld machinekamers, transformatorruimtes en opslagruimtes.

Modificeren van bestaande constructies. Van containers tot flenzen.

Bestaande constructies, apparaten en onderdelen kunnen wij in onze werkplaats of op onze afdeling verspanen geheel naar wens aanpassen. Voordat wij beginnen met modificeren is het belangrijk om een tekening te laten maken. Zo hebben wij bestaande containers aangepast, pompen gereviseerd en flenzen bewerkt.

Een eigen plaatwerkerij met watersnijmachine voor snellere levertijden

Voscon, constructiebedrijf Rotterdam, heeft een eigen plaatwerkerij waar wij platen kunnen knippen, ponsen en zetten. Ook hebben wij sinds 2012 onze eigen watersnijmachine, zodat wij nog kortere levertijden kunnen hanteren. Uiteraard hebben wij ook een zetbank en guillotineschaar. Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineering: van eenvoudige tot complexe constructies

Wij ontwikkelen, tekenen en berekenen eenvoudige tot complexe oplossingen en kunnen je ondersteunen bij verschillende fases zoals: 

Het meedenken en vormgeven van het proces, het maken van opstellingen, een lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

De engineers van Voscon constructiebedrijf Rotterdam maken gebruik van 3d-software van Tekla en Solidworks. Zo kunnen wij precieze maatvoeringen en details aanleveren. Deze aanpak zorgt ervoor dat jij en wij het overzicht houden over jouw project. Hoe complex het ook is. 

Bij de fase van engineering creëren we de best mogelijke manieren voor de bouw en houden wij rekening met toekomstig onderhoud.

Constructies bij ons op locatie monteren of bij de klant

De constructies en producten die in onze werkplaats worden gefabriceerd, kunnen worden gemonteerd op een locatie naar keuze. Veiligheid is dan erg belangrijk. Wij zijn dan ook VCA gecertificeerd en onze monteurs zijn in het bezit van hoogwerker, heftruck of ‘’veilig hijs’’ certificaat. De servicewagens van Voscon zijn ook voorzien van alle benodigde equipment.

Metaalproducten verspanen met onze moderne machines

Met een specialisatie in het bewerken van verschillende metaalproducten zijn wij gewend om aandacht te geven aan de maatvoering en afwerking van onze gefabriceerde producten.  We hebben daarom een modern machinepark waarin wij investeren zodat wij snel de juiste producten kunnen maken.

Wat voor constructies hebben we allemaal al van metaal gebouwd?

Machine- en elektra huizen

Spiltrappen

Gemodificeerde container

Aluminium opbergkisten

Leuningwerk

Valkokers

Loopbordes

Gelijkrichter station

Leidingbrug

Kooiladders

Radartoren

Werkbordessen

Plantenbakken

Morsklep

Ben je benieuwd of wij jou metalen constructies kunnen maken?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Constructiebedrijf Rotterdam: Zo ziet het van binnen er uit

De werkwijze van constructiebedrijf Rotterdam uitgelegd

#1 De wensen bespreken tijdens een bakje koffie

De start van onze samenwerking vinden wij het belangrijk om samen met jou rond de tafel te zitten. Zo kunnen wij elkaar beter leren kennen en kunnen wij jouw wensen, ideeën, eisen, eventuele tekeningen en ontwerpen samen bespreken. Zo kunnen wij jou een goede prijs indicatie geven voor jouw project.

 

#2 Starten met de realisatie van jouw constructiewerk

Mogen wij jouw project realiseren? Dan gaan wij aan de slag met het bouwproces. Als je nog geen tekening hebt dan kan ons engineering team jouw ideeën werkelijkheid maken in een 3d tekening. Wij denken graag met je mee over het gehele proces, dus ook het vormgeven, maken van een opstelling, lay-out en complete productielijnen tot detailwerk.

Voordat er wordt gebouwd doen wij de werkvoorbereiding. Zo kijken wij naar verschillende kwaliteitseisen, worden er planningen gemaakt en wordt er een inspectierapport opgemaakt voor jouw project.

Als het hele proces goed is verlopen wordt de constructie of het product gelijk gebouwd. Ook ontvang je daar een planning van. Wanneer de constructie is gebouwd kan het via transport geleverd worden op locatie. Wij kunnen de constructie eventueel ook voor je nabewerken.

 

#3 Nabewerken van jouw metaal project in Rotterdam

Als de constructie of het product is gemaakt, kunnen wij het nog nabewerken. Dit kunnen wij op drie verschillende manieren:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

 

#4 Inspectie, levering en montage door constructiebedrijf Rotterdam

Na de bewerking van jouw constructie of product inspecteren wij aan de gestelde kwaliteitseisen. Na jouw goedkeuring wordt het bij je geleverd of gemonteerd. Na de aflevering of montage krijg je een product-garantietermijn van 5 tot 10 jaar.

Kennis maken met constructiebedrijf Rotterdam

Constructiebedrijf Rotterdam: Veiligheid & Kwaliteit

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Veiligheid staat voorop bij Constructiebedrijf Voscon

Op zoek naar een constructiebedrijf in Rotterdam?

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons ons!

Veelgestelde vragen

 • Kunnen jullie een offerte op afstand opmaken?

  Bij sommige projecten is het lastig om een offerte op te stellen zonder dat we de situatie niet hebben gezien. Om ervoor te zorgen dat we een goede offerte op kunnen maken, komen we dan bij jou op locatie kijken. Maar in veel gevallen kunnen wij ook op afstand een offerte opmaken.

  We nemen altijd contact met je op als we de locatie willen bekijken en maken samen een afspraak.

 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang?

  Na het aanvragen van een offerte op maat gaan onze experts met je aanvraag aan de slag. Je ontvangt de eerste versie van de offerte meestal binnen 3 tot 5 werkdagen. In de offerte vind je een berekening en een planning.

  Als je akkoord bent met onze indicatie kan het voorkomen dat een expert de locatie wil bekijken. We kunnen de offerte dan nóg preciezer berekenen. Daarna passen we de huidige offerte aan en sturen we die naar je op.

 • Hoe snel kunnen jullie met een project starten?

  Wanneer je de offerte goedkeurt, kunnen we de benodigdheden voor je project bestellen. Daarna kunnen we aan de slag met het realiseren van je project.

  Als je de offerte hebt goedgekeurd en de materialen zijn besteld kunnen we vaak al binnen 5 werkdagen voor je aan de slag. Voor die tijd heb je uiteraard al een gedetailleerde planning van ons ontvangen of spreken we een leverdatum af. Je weet dan precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd.

 • Hebben jullie ook ruimte voor spoedopdrachten?

  Ja, we houden in onze planning altijd tijd vrij voor spoed projecten.

  Hoe snel we het project kunnen realiseren is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Sommige werkzaamheden zoals het maken van leuningwerk kunnen we vaak binnen twee weken realiseren. Het modificeren van containers duurt meestal 6 tot 8 weken.

  De expert die je offerte maakt, zal dit altijd vooraf én duidelijk met je communiceren. Je komt dus niet zomaar voor verrassingen te staan, afspraak is afspraak.

 • Ik zie dat jullie alles van metaal kunnen bouwen? Hoe ver gaan jullie daarin?

  In theorie kunnen we alles van metaal bouwen. Met meer dan 65 collega’s die zich bezighouden met constructiewerk kunnen we in theorie zelfs de Erasmusbrug nabouwen. Wil je iets van metaal laten bouwen en wil je daar met ons over sparren? Dan horen wij dat graag.

  Wil je weten wat we al van metaal gebouwd hebben? Kijk dan eens bij onze projecten.