Offerte aanvragen

Apparatenbouw uitbesteden? Voscon voor al jouw apparatenbouw!

Wie is apparatenbouw bedrijf Voscon?

Apparatenbouw uitbesteden? Voscon is een allround constructiebedrijf en o.a. gespecialiseerd in apparatenbouw. Dit doen wij voor allerlei klanten in de industriële sector door heel Nederland. Sinds 1984 houden wij ons al bezig met apparatenbouw, en hebben wij ondertussen een indrukwekkend machinepark neergezet. Met dit machinepark zijn we uitgegroeid tot een specialist op het gebied van metaalbewerking. Plaatwerk en verspanen is daarom voor ons geen probleem. Onze pay-off is niet voor niets: “Wat hebben we niet van metaal gebouwd?”

Als jij een apparaat wilt laten ontwikkelen, dan is Voscon de juiste partij. Met een team van 65 mannen en vrouwen kunnen wij elk apparaat voor jou realiseren. Doordat wij alle specialisaties onder 1 dak hebben kunnen wij je helpen met het ontwerpen, maken, monteren, modificeren en onderhouden van jouw apparaat. 

Wij kunnen verschillende soorten apparaten bouwen. Denk hierbij aan;

 • Stempel apparaat (geautomatiseerd)
 • Soot injector
 • Remmen stel
 • Transportband

Een voorbeeld van een apparaat wat we reeds voor een klant hebben gemodificeerd is een soot injector. Dit is een apparaat dat wordt gebruikt voor het injecteren van Adbleu voor o.a. cruiseschepen. Het oude model hebben we nieuw leven ingeblazen en verbeterd

Wat doet apparatenbouw bedrijf Voscon?

Wat doet apparatenbouw bedrijf Voscon?

Als allround constructiebedrijf hebben we alle specialismen onder 1 dak. Je hoeft dus maar met één partij te communiceren. Dit zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor minder stress.

Onderhoudsservice

Wij geloven in het motto: voorkomen is beter dan genezen. Ook apparaten en machines moeten soms worden stilgelegd als deze niet meer goed werken. Dit kost helaas veel geld. Door tijdig onderhoud en controles uit te voeren kun je onveilige situaties en slijtages daarom sneller opmerken.
Om stilleggingen te voorkomen bieden wij onderhoudscontracten aan om onze eigen apparaten, en die van andere partijen preventief te onderhouden. Van het onderhoud ontvang je een duidelijke rapportage, zodat je op de hoogte blijft van de onderhoudswerkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. 

Daarnaast zijn wij ook 24 uur per dag bereikbaar om onderdelen te leveren, storingen te verhelpen en defecten op te lossen. Zo kunnen de mensen weer snel en veilig aan het werk. Voor dit soort situaties hebben wij speciale onderhoudscontracten zodat wij 24 uur per dag voor jou klaar kunnen staan.

Modificeren

Wij kunnen bestaande apparaten en onderdelen in onze werkplaats of op onze afdeling verspanen naar jouw wensen aanpassen. Allereerst zal er door onze engineers een tekening gemaakt worden, zodat we precies weten wat we moeten doen. Zo hebben wij o.a. containers, pompen en flenzen gemodificeerd.

Plaatwerk

Voscon heeft sinds 2012 een watersnijmachine waardoor wij nog sneller kunnen leveren. Ook hebben wij een eigen plaatwerkerij waar wij kunnen zetten, ponsen en knippen. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook een guillotineschaar en zetbank. Klik hier om de specificaties te bekijken van ons machinepark. 

Engineering

Wij tekenen, berekenen en ontwikkelen verschillende oplossingen voor jouw apparatenbouw project. Wij ondersteunen je bij de verschillende fases zoals:

Wij helpen je met het vormgeven, het maken van een opstelling, de lay-out en complexe productielijnen tot detailwerk.

Onze engineers gebruiken 3d-software als Tekla en Solidworks om precieze maatvoeringen en details te kunnen aanleveren. Deze aanpak zorgt ervoor dat jij en wij goed overzicht houden over jouw apparatenbouw project. Hoe complex die ook is. 

Bij deze fase houden wij rekening met de best mogelijke manieren van het bouwen van jouw apparaat en voor toekomstige onderhoudswerkzaamheden.

Montage

Wij kunnen ook op locatie onze gefabriceerde apparaten monteren. Veiligheid vinden wij erg belangrijk. Wij zijn daarom VCA gecertificeerd. Onze monteurs hebben de juiste certificaten om het werk uit te kunnen voeren, zoals een heftruck of hoogwerker certificaat. Ook zijn de servicewagens van alle benodigde equipment voorzien. 

Verspanen

Doordat wij gespecialiseerd zijn in het bewerken van verschillende soorten metaalproducten zijn wij gewend om aandacht te geven aan de maatvoering en afwerking van de apparaten die wij bouwen. We blijven continu investeren in ons machinepark, zodat wij zo snel mogelijk de juiste producten kunnen maken.

Wil je weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze experts!

Contact

Wat is de werkwijze van apparatenbouw bedrijf Voscon?

Start van onze samenwerking

Voordat we de samenwerking starten willen we elkaar eerst graag leren kennen. Tijdens deze afspraak nemen wij jouw wensen, ideeën, eisen, eventuele tekeningen en ontwerpen door. Op basis hiervan kunnen wij een goede prijsindicatie geven voor het bouwen van jouw apparaat. 

Bouwproces

Als we jouw apparaat mogen ontwikkelen, dan gaan we direct aan de slag met het bouwproces. Als je nog geen tekening hebt, dan staan onze engineers voor je klaar om jouw ideeën werkelijkheid te maken in een 3d tekening. Wij denken graag met je mee over het vormgeven, maken van een opstelling, lay-out, productielijnen en detailwerk.

Voordat er kan worden gebouwd doen wij eerst een nauwkeurige werkvoorbereiding. Zo maken wij een planning, kijken wij naar de kwaliteitseisen en wordt er een inspectierapport opgemaakt.

Vervolgens maken wij een planning voor het gehele apparatenbouw project. Wanneer het apparaat is gebouwd wordt het verstuurd of gaan we het geheel naar wens nabewerken. 

Nabewerken

Als het apparaat is gemaakt, kunnen wij het nog nabewerken. Dit doen wij op drie verschillende manieren:

 • Poedercoaten
 • Verzinken
 • Schilderen

Inspectie, levering en montage door Voscon apparatenbouw

Voordat het apparaat onze werkplaats verlaat inspecteren wij het apparaat of het voldoet aan verschillende kwaliteitseisen. Wanneer jij het apparaat ook goedgekeurd hebt, dan kunnen wij het bij je afleveren of op locatie monteren. Na de montage of aflevering krijg je een product garantietermijn van 5 tot 10 jaar. 

Veiligheid en kwaliteit op nummer 1

Wij hebben veiligheid, kwaliteit en regelgeving hoog in het vaandel staan. Dit willen wij je graag laten zien door onze verschillende certificaten. 

 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001
 • NEN-EN 1090 EXC-3
 • ISO 3834-2
 • VCA**
 • Partner in sociaal ondernemen, keurmerk “Sociaal werkpact MVS”
 • Certified training company
 • OOM Award

Wil je meer weten hoe belangrijk kwaliteit en veiligheid is voor ons? Bekijk dan onze pagina veiligheid en kwaliteit.

Wat is de werkwijze van apparatenbouw bedrijf Voscon?
Samenwerken met apparatenbouw bedrijf Voscon?

Samenwerken met apparatenbouw bedrijf Voscon?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact met ons op of bel direct naar 31 (0)10 44 51 111